Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Untouchables

Lahjomattomat 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Viiden tähden klassikkoelokuva Al Caponen valtakauden päättäneestä Elliot Nessistä ja tämän lahjomattomien iskuryhmästä.

Elokuva istuttaa nuoren periaatteiden ajaman etsivän (Kevin Costner) ja maailmaa nähneen veteraanipoliisin (Sean Connery) yhteiselle ristiretkelle aikansa suurinta konnaa Al Caponea (Robert De Niro) vastaan. Historiasta innoituksensa ottavat tapahtumat avautuvat eeppisiin mittoihin kasvavana rikosdraamana, joka löytää inhimillisyyden ja huumorin kylmäävien käänteidensä takaa.

Elokuva pitää vaivatta otteessaan vielä näin n:nellä katselukerrallakin - HD-kuosi 4K-televisioon skaalattuna onnistuu jopa uskottelemaan, että kyseessä on vasta ensinäkeminen. David Mametin napakka käsikirjoitus, ohjaaja Brian De Palman veitsenterävä ote, Ennio Morriconen huikea musiikkiraita, Stephen H. Burumin ilmava kuvaus, Giorgio Armanin puvustus ja ilmiömäinen näyttelijäkaarti luovat kaikki tunteen, että nyt planeetat järjestäytyvät linjaan täydellisen elokuvan vuoksi.

Kyseessä on ilmeisesti aiemman Special Collector's Edition Blu-rayn uudelleenpaketoitu versio.

Ikäisekseen pakahduttavan komea kuva on luontevan värikylläinen, vakuuttavan terävä ja lähes kauttaaltaan vakaa. Vaatteiden tekstuurit, nahan ompeleet ja kasvojen uurteet toistuvat vakuuttavasti, vaikka aito 4K-versio ehkä löytäisikin vielä enemmän esitettävää alkuperäiseltä filmiltä. Tämä elokuva ihastutti jo aikanaan pan & scan -versiona televisiosta, joten HD-laajakuva on puhdasta herkkua. Tällä kertaa edes roskaa ei osu silmään, eikä jälki tunnu mainittavan pehmeältä - alkukuvissa tosin esiintyy hyvin lievää huojuntaa.

Ennio Morriconen valittavan painostava musiikkiraita antaa tapahtumille niiden ansaitseman painoarvon ja varmistaa elokuvalle klassikon leiman. Muutoinkin ääniraita on dialogia ja äänitehosteitaan myöten puhdas vaikka kyseessä onkin vain Dolby Digital 5.1 EX, tai vaihtoehtoisesti DTS 6.1.

Aiemmalta Blu-ray-versiolta tutuissa ekstroissa alkuperäinen traileri (1.78), alkuperäinen mainoshenkinen kooste (5 min.) ja neljä erinomaista koostetta elokuvan synnystä (19 min.), tuotannosta (17 min.), genren uudistamisesta (14 min.) ja klassikko-statuksesta (6 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brian De Palma
Pääosissa: Kevin Costner Sean Connery Robert De Niro Andy Garcia Charles Martin Smith
Tarina: Oscar Fraley Eliot Ness David Mamet
Kuvaus: Stephen H. Burum
Musiikki: Ennio Morricone

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1987Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
DTS 6.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112739591

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään