Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek VII - Sukupolvet

Star Trek VII - Generations 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen.

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen. Kuol­leek­si luul­tu le­gen­da il­maan­tuu kui­ten­kin elä­vien kir­joi­hin 80 vuot­ta myö­hem­min, ja saa näin mah­dol­li­suu­den ta­va­ta seu­raa­jan­sa seu­raa­jan seu­raa­jan, kap­tee­ni Pi­car­din (Pat­rick Stewart) kas­vo­tus­ten. Ja mik­sipä ei, Star Tre­kin maail­mas­sa kun kaik­ki on suur­ta raa­ma­tul­li­sel­la mit­ta­kaa­val­la, ei ole kum­moi­nen­kaan ih­me, että sar­jan su­ku­pol­ven­vaih­dos­kin edel­lyttää ai­ka­jat­ku­mon peu­ka­loin­tia.
E­lo­ku­va tar­joi­lee vii­meistä piir­toa myö­ten tyy­likkääs­ti luo­dun seik­kai­lun, jo­ka py­syy us­kol­li­se­na "S­tar Trek — The Next Ge­ne­ra­tion" -sar­jan hah­moil­le ja tun­nel­mal­le. Aiem­pien kuu­den elo­ku­van jäl­keen kat­sel­tu­na me­no tun­tuu jo­ten­kin te­le­vi­sio­mai­sel­ta leik­ki­mi­seltä, mut­ta ky­se lie­nee isol­ta osin to­tut­tau­tu­mi­ses­ta. Var­sin kel­vol­li­nen peh­mo­tie­teis­seik­kai­lu tämä on.

Kuva

Erinomainen kuva on tumma, mutta erotteleva ja väristoistoltaan luonteva. Jälki on miellyttävän filmimäistä ilman häiritsevää roskaa tai ylimääräistä eloa - ja kuitenkin jälki on luontevan yksityiskohtaista.

Ääni

Hyvä ääniraita keskittyy lähinnä dialogiin, mutta ei jää aisan kannattajaksi myöskään toiminnan paikan tullen.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa kolme kommenttiraitaa, joista viimeinen on tekstimuotoinen. Äänikommentaareista ensimmäinen on asiallinen ohjaaja- ja fanikommenttiraidan hybridi ja toinen erinomaisen seikkaperäinen käsikirjoittajien kommenttiraita. Kolmannella tekstimuotoisella raidalla Michael ja Denise Okuda.

Boksin HD-levyllä elokuvan lisäksi koosteita yli kolmen tunnin edestä: tietopankki, poistettuja kohtauksia alustuksin (33 min.), teaseri (HD), traileri (HD), mielenkiintoinen tribuutti suunnittelija Matt Jeffriesille (20 min.), faktavideo trilitiumista (HD 3 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita sukupolvien yhdistämisestä (26 min.), kuvauspaikasta (23 min.), musiikin sävellyksestä (HD 9 min.), Enterprise -alusten historiasta (13 min.), Picardin perhealbumista (7 min.), aseista (14 min.), suunnittelija Andrew Probertin vaikutuksesta sarjan ilmeeseen (HD 5 min.), karttahuoneesta (HD 8 min.), Brent Spineristä ja Datasta (HD 10 min.), keskustelupaneelista (HD 12 min.) ja tehosteista (yht. 45 min.). (IJ)
25/08/2023

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1994Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026261

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy