Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek VII - Sukupolvet

Star Trek VII - Generations 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1994Kesto: 118 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026261

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen.

Elä­kepäi­villään uut­ta Ent­rep­ri­sea kat­sas­ta­maan saa­pu­nut al­ku­peräi­nen mie­histö jou­tuu to­si­toi­miin, joi­den tuok­sin­nas­sa kap­tee­ni Kirk ka­toaa ava­ruu­teen. Kuol­leek­si luul­tu le­gen­da il­maan­tuu kui­ten­kin elä­vien kir­joi­hin 80 vuot­ta myö­hem­min, ja saa näin mah­dol­li­suu­den ta­va­ta seu­raa­jan­sa seu­raa­jan seu­raa­jan, kap­tee­ni Pi­car­din (Pat­rick Stewart) kas­vo­tus­ten. Ja mik­sipä ei, Star Tre­kin maail­mas­sa kun kaik­ki on suur­ta raa­ma­tul­li­sel­la mit­ta­kaa­val­la, ei ole kum­moi­nen­kaan ih­me, että sar­jan su­ku­pol­ven­vaih­dos­kin edel­lyttää ai­ka­jat­ku­mon peu­ka­loin­tia.
E­lo­ku­va tar­joi­lee vii­meistä piir­toa myö­ten tyy­likkääs­ti luo­dun seik­kai­lun, jo­ka py­syy us­kol­li­se­na "S­tar Trek — The Next Ge­ne­ra­tion" -sar­jan hah­moil­le ja tun­nel­mal­le. Aiem­pien kuu­den elo­ku­van jäl­keen kat­sel­tu­na me­no tun­tuu jo­ten­kin te­le­vi­sio­mai­sel­ta leik­ki­mi­seltä, mut­ta ky­se lie­nee isol­ta osin to­tut­tau­tu­mi­ses­ta. Var­sin kel­vol­li­nen peh­mo­tie­teis­seik­kai­lu tämä on.

Kuva

Erinomainen kuva on tumma, mutta erotteleva ja väristoistoltaan luonteva. Jälki on miellyttävän filmimäistä ilman häiritsevää roskaa tai ylimääräistä eloa - ja kuitenkin jälki on luontevan yksityiskohtaista.

Ääni

Hyvä ääniraita keskittyy lähinnä dialogiin, mutta ei jää aisan kannattajaksi myöskään toiminnan paikan tullen.

Ekstrat

4K-levyn ekstroissa kolme kommenttiraitaa, joista viimeinen on tekstimuotoinen. Äänikommentaareista ensimmäinen on asiallinen ohjaaja- ja fanikommenttiraidan hybridi ja toinen erinomaisen seikkaperäinen käsikirjoittajien kommenttiraita. Kolmannella tekstimuotoisella raidalla Michael ja Denise Okuda.

Boksin HD-levyllä elokuvan lisäksi koosteita yli kolmen tunnin edestä: tietopankki, poistettuja kohtauksia alustuksin (33 min.), teaseri (HD), traileri (HD), mielenkiintoinen tribuutti suunnittelija Matt Jeffriesille (20 min.), faktavideo trilitiumista (HD 3 min.), kuvagalleria ja sarja koosteita sukupolvien yhdistämisestä (26 min.), kuvauspaikasta (23 min.), musiikin sävellyksestä (HD 9 min.), Enterprise -alusten historiasta (13 min.), Picardin perhealbumista (7 min.), aseista (14 min.), suunnittelija Andrew Probertin vaikutuksesta sarjan ilmeeseen (HD 5 min.), karttahuoneesta (HD 8 min.), Brent Spineristä ja Datasta (HD 10 min.), keskustelupaneelista (HD 12 min.) ja tehosteista (yht. 45 min.). (IJ)
25/08/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy