Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Sabrina

Kaunis Sabrina 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1954Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 1.37
Ääniraita: Dolby TrueHD Mono
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7332431038202

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Au­ton­kul­jet­ta­jan tytär pää­tyy nap­pu­lak­si rik­kaan isäntä­per­heensä ai­ka­mies­poi­kien vä­li­seen vei­ja­ri­ku­vioon, mut­ta ra­ha ja lii­ke­toi­min­ta eivät mah­da mitään elämä­ni­lol­le ja rak­kau­del­le.

Au­ton­kul­jet­ta­jan tytär (Aud­rey Hep­burn) pää­tyy nap­pu­lak­si rik­kaan isäntä­per­heensä ai­ka­mies­poi­kien (Humph­rey Bo­gart ja Wil­liam Hol­den) vä­li­seen vei­ja­ri­ku­vioon, mut­ta ra­ha ja lii­ke­toi­min­ta eivät mah­da mitään elämä­ni­lol­le ja rak­kau­del­le.
Tämä on yk­si mus­ta­val­koi­sen Hol­lywoo­din kul­ma­ki­vistä, jon­ka pi­rue­tit vetävät vai­vat­ta mu­kaan­sa vaik­ka soit­to­lis­tan jo osai­si ul­koa. Aud­rey Hep­burn on luon­non­voi­ma kai­ken ris­ti­tu­len kes­kellä ja Humph­rey Bo­gart us­kot­ta­va äkä­pus­si, jon­ka po­ke­ri ha­joaa pal­kit­se­vas­ti.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen mustavalkokuva on taltioitu alkuperäistä akatemia-kuvasuhdetta kunnioittaen, toisin kuin levyn kannesta voisi päätellä. Ilmeisesti elokuva tarkoitettiin nähtäväksi 1.75:1-formaatissa, mutta kuvattiin tuolloin taaksepäin yhteensopivasti 1.37:1-suhteella, jolloin vanhatkin teatterit pystyivät sen näyttämään. Näin ollen tässä kuvasta ei olisi rajattu mitään pois vaan päinvastoin kuva-alaa on tarjolla enemmän pystysuunnassa. Jälki on ihastuttavan erottelevaa ja teatraalisen mustavalkoista. Jokunen otos siellä täällä jää ehkä pehmeäksi, mutta kuva on lähestulkoon kauttaaltaan komean jäsentynyttä. Hyvä monoraita toistaa dialogin puhtaasti. Ekstraton. (IJ)
14/10/2019
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy