Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Joker

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2019Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
1080p 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751449

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo­ke­rin syn­ty­ta­ri­na on kieh­to­van tai­teel­li­nen tai­val koh­ti tu­tun hah­mon koh­taa­mis­ta.

Jo­ke­rin syn­ty­ta­ri­na on kieh­to­van tai­teel­li­nen tai­val koh­ti tu­tun hah­mon koh­taa­mis­ta. Ker­ron­ta kul­kee lä­hinnä sa­nat­to­mas­ti, mut­ta ta­ri­na on kaik­kien Bat­man-ver­sioi­den jäl­keen ve­toa­van kir­peä ja sal­miak­ki­mai­nen no­vel­li, jo­ka ta­lut­taa kat­so­jan vä­ki­sin to­sielämästä sar­ja­ku­vaan. Elo­ku­va­na tämä on roh­kea ve­to, jo­ka esit­te­lee to­dis­tuai­neis­ton­sa liiem­mittä kom­men­taa­reit­ta ja sa­maan ai­kaan hak­kaa un­tu­va­tyy­nyn lä­pi kyl­keen minkä eh­tii. Eikä vir­nis­tys kos­kaan ka­toa.
Ko­mea au­dio­vi­suaa­li­nen tai­val li­puu va­kaan pa­haen­tei­ses­ti koh­ti hul­luut­ta läh­tien elämän ja sa­teen pieksämästä ka­tuo­jas­ta ja pää­tyen ha­ra­kan­var­pai­den kaut­ta jo­hon­kin sai­raal­loi­sen mah­dot­to­muu­den ki­ka­ka­tus­loop­piin. On vain ajan ky­sy­mys kos­ka ruu­ti­tyn­ny­ri räjähtää ja tämä elo­ku­va osaa ot­taa kai­ken etiäi­sistä ja odo­tuk­ses­ta ir­ti.
E­nemmän­kin kuin elo­ku­va tämä on juon­ta­ma­ton, mut­ta pal­jon­pu­hu­va au­dio­vi­suaa­li­nen tut­kiel­ma tiestä ko­ko maail­man tun­te­mak­si sar­ja­ku­vail­ki­myk­sek­si. Tämä on us­kot­ta­va link­ki to­sielämän var­joon mah­tu­vas­ta rai­los­ta ai­na elämää­suu­rem­mak­si kar­ri­ka­tyy­rik­si, jo­ka herättää yhtäläi­sissä mää­rin pel­koa ja sää­liä.

Kuva

Upean vakaa, terävä ja värikylläinen kuva saa Gothamin kadut elämään tavalla, joka löytää hienon synteesin sarjakuvan ja realismin väliltä. Sarjakuvan sijaan oikeampi vertailukohta on graafinen novelli, sillä synkän aikuismaisessa ja tuhdin tekstuurikkaassa kokonaisuudessa ei ole mitään tavanomaista piirrosmaisuutta.

Ääni

Pahaenteisen ärjy ääniraita on hyvin mukana tapahtumissa. Päähahmon ottaessa askeleen lähemmäs kohtaloaan anti päästää synkän oopperan irti ja valon taas hetkellisesti voittaessa on musiikillinen sielunmaisemakin puhtoisempi. Upean upea musiikkiraita on islantilaisen Hildur Guðnadóttirin käsialaa ja paitsi komppaa mainiosti Joaquin Phoenixin roolisuorituksen vääntömomenttia myös suorastaan kantaa vähäpuheista elokuvaa.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä making of -kooste (22 min.), kooste Phoenixin tulkinnan spektristä (3 min.) ja kaksi lyhyttä juontamatonta koostetta (yht. 4 min.). Elokuvan 4K-versio on arvosteltu oppaassamme erikseen. (IJ)
14/05/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy