Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Turisti

Turist 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Tu­ris­ti sai pal­jon huo­mo­ta ja hyvät en­si-il­tak­ri­tii­kit, mut­ta elo­ku­va­na se on pal­jon mo­ni­syi­sem­pi kuin aiem­min luet­tu an­taa odot­taa.

Tu­ris­ti sai pal­jon huo­mo­ta ja hyvät en­si-il­tak­ri­tii­kit, mut­ta elo­ku­va­na se on pal­jon mo­ni­syi­sem­pi kuin aiem­min luet­tu an­taa odot­taa.
Ruot­sa­lai­nen, kes­ki­luok­kai­nen, kol­mi­kymp­pis­ten van­hem­pien ja kah­den pik­ku­lap­sen per­he hiihtää Rans­kan Al­peil­la. Idyl­li sär­kyy, kun hal­li­tun lu­mi­vuö­ryn lop­pu­su­mu is­kee rin­ne­ra­vin­to­laan, ja isä siep­paa pu­he­li­men­sa ja hans­kan­sa jättäen per­heen oman on­nen­sa no­jaan. Tästä tul­laan vas­ta al­kua­se­tel­maan: mikä on mie­hen roo­li ja paik­ka? Vai­mo al­kaa jan­ka­ta asiaa, ja ho­tel­li­huo­neen oveen lii­ma­taan ka­na­tar­ra. Lap­set unoh­ta­vat ko­ko ju­tun, vai­mo al­kaa ki­puil­la ja mies pro­ji­soi ko­ko asian ali­ta­jun­nan syvöe­rei­hin.
Tu­ris­tin voi­ma on siinä, että se me­nee ih­mi­sen pin­nan al­le ja ku­vaa syvä­tar­kas­ti, mi­ten ih­mi­nen ko­kee. It­sensä ja toi­set.
Lo­pul­ta ky­se on val­hees­ta it­seä koh­taan. Mies tun­nus­taa syn­tinsä, hui­jauk­sen­sa, pettä­mi­sensä ja it­sein­hon­sa. Vie­tit kui­ten­kin vievät kaik­kia. Jos­sa­kin vai­hees­sa täy­tyy hyväk­syä it­sensä sel­lai­se­na kuin on.
Ru­ben Öst­lun­dia on ver­rat­tu Ing­mar Berg­ma­niin. Ver­tai­lu­koh­ta on huo­no, sillä Öst­lund on enemmän ta­val­li­ses­sa ar­jes­sa kiin­ni. Berg­man pyö­ri enemmän omis­sa ah­dis­tuk­sis­saan, jot­ka läh­tivät luo­van ih­mi­sen trau­mois­ta. Öst­lund ku­vaa ai­na­kin nyt kes­ki­liuok­kai­sia ih­mi­siä, joi­hin voi kui­ten­kin ku­ka ta­han­sa sa­mais­tua.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita. Ekstroissa 12 min. dokumentti. (PS)
03/06/2015

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 648194501913

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy