Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Big Hero 6

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

F­ran­so­kyo­hon, San Fran­cis­col­ta ja To­kiol­ta vai­kut­tei­ta saa­nee­seen kau­pun­kiin, si­joit­tu­va Dis­ney-­seik­kai­lu ker­too van­hem­pan­sa me­nettä­neestä nuo­res­ta mie­hestä, jo­ka jou­tuu va­lit­se­maan lait­to­mien pie­no­si­ro­bot­ti­tais­te­lu­jen ja tie­tei­so­pi­nah­jon vä­lillä.

F­ran­so­kyo­hon, San Fran­cis­col­ta ja To­kiol­ta vai­kut­tei­ta saa­nee­seen kau­pun­kiin, si­joit­tu­va Dis­ney-seik­kai­lu ker­too van­hem­pan­sa me­nettä­neestä nuo­res­ta mie­hestä, jo­ka jou­tuu va­lit­se­maan lait­to­mien pie­no­si­ro­bot­ti­tais­te­lu­jen ja tie­tei­so­pi­nah­jon vä­lillä.
Vaik­ka elo­ku­va pe­rus­tuu sa­man­ni­mi­seen Mar­vel-yh­tiön sar­ja­ku­vaan, sen lähtö­koh­ta tiettäväs­ti poik­keaa siitä. Poh­jim­mil­taan ta­ri­na on su­per­san­ka­ri-la­ji­tyy­pin pa­ro­dia. Se on ani­maa­tion voi­ma. Tee­ma kul­mi­noi­tuu Stan Leen muo­to­ku­vaan kar­ta­non seinällä.
Lu­vas­sa on nyt juo­ni­pal­jas­tus: Big He­ro 6:n tär­kein an­ti on se, et­tei siinä lo­pul­ta ole hy­viä tai pa­ho­ja, ei san­ka­rei­ta eikä kon­nia. Tämän kat­so­ja kui­ten­kin ta­juaa vas­ta lo­pus­sa.
E­lo­ku­van ni­mi tu­lee nuo­ris­ta tut­ki­jois­ta, jot­ka al­ka­vat hyö­dyntää tai­to­jaan su­per­san­ka­rei­na. Yk­si heistä ei ole ih­mi­nen, vaan hoi­toa­lan ro­bot­ti Bay­max.
Räis­kettä ja rä­minää riittää, mut­ta sil­ti tämä on poh­jim­mil­taan peh­mo­ta­ri­na. Toi­vot­ta­vas­ti tämä on suun­ta Yh­dys­val­tain viih­de­teol­li­suu­des­sa, jo­ka on no­jan­nut vä­ki­val­taan ja (siitä joh­tu­vaan) sen­ti­men­taa­li­suu­teen jo tois­ta sa­taa vuot­ta.
Tuo­ta jäl­kimmäistä on jon­kin ver­ran tässä­kin, mut­ta sil­mien sul­ke­mi­nen muu­ta­mak­si se­kun­nik­si aut­taa asiaa. Tämähän oli tak­tiik­ka­na pik­ku­po­jil­la ai­koi­naan vas­taa­vien ja hie­man toi­sen­lais­ten­kin koh­taus­ten ai­ka­na.
Big He­ro 6 voit­ti par­haan pitkän ani­maa­tion Os­ca­rin.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääniraita. Lyhytelokuvat Kestit (2014, 6 nin.), joka voitti parhaan lyhytanimaation Oscasrin, Mickey Mouse in Tokyo Go (4 min), 22 min. dokumentit, poistettuja kohtauksia kommentein (13 min.) ja tiiseri. (PS)
12/06/2015

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39*
Ääniraita: DTS-HD MA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 8717418450366

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy