Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Jope ite

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2023Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 7333018026360

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mi­ten täl­le voi­si an­taa vä­hemmän kuin vii­si täh­teä?

Mi­ten täl­le voi­si an­taa vä­hemmän kuin vii­si täh­teä? Kos­ket­ta­va ja va­lot­ta­va do­ku­ment­ti mie­hestä ni­meltä Jo­pe Ruo­nan­suu, jo­ka nou­si per­heen lämmöstä kou­lu­kiu­sa­tun ah­taan ku­jan kaut­ta ko­ko maan tun­te­mak­si koo­mi­kok­si ja imi­taat­to­rik­si. Mies pal­kit­tiin huu­mo­ri­ven­lal­la, mut­ta pal­kin­to ei ol­lut mitään huu­mo­ria vaan merk­ki an­siois­ta oi­val­ta­van ja ör­veltävän huu­mo­rin ris­ti­pis­tos­sa.
Jo­pen tämän lap­suu­des­ta as­ti kam­pea­va do­ku­ment­ti piirtää ku­van sydä­mel­li­sestä ke­miläi­sestä, po­jas­ta jo­ka kek­si huu­mo­rin kaa­van ja käyt­ti sitä pait­si sisäi­senä voi­ma­naan myös työ­ka­lu­na kaik­kien ar­jen selättä­mi­seen. Vain kou­lu­kiu­saa­jis­ta mie­hellä tun­tuu ole­van hy­vin vähän mitään muu­ta kuin pa­haa sa­not­ta­vaa, ymmär­rettäväs­ti niin. Sen­kin Jo­pe us­kal­taa sa­noa, että kun ural­la me­ni lu­jaa me­ni het­ken liian­kin lu­jaa. Mies, jo­ka tun­nis­taa kai­ken tämän it­sestään ja ympä­riltään on päivänsä an­sain­nut ja ehkä hie­man enemmän­kin. Ehkä imi­taa­tio jos mikä joh­dat­te­lee tar­kas­te­le­maan ympä­ristöään, mut­ta Jo­pen hok­sot­ti­met tai­si­vat lo­pul­ta ol­la ikä­luok­kan­sa terä­vimmät.

Kuva

Kuvanlaatu vaihtelee materiaalin mukaan, mutta tämä ei koskaan varasta huomiota. Päinvastoin runsas arkistokuva vie katsojan vaivatta hetkiin läpi vuosikymmenten.

Ääni

Puhdas ja vakaa ääniraita huipentuu Jopen räppiin, mutta kuljettaa vahvasti tarinaa alusta asti.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
31/10/2023

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy