Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Luca

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2021Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 8717418595326

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ve­den al­la pie­nen ikänsä viettä­nyt kilt­ti me­ri­hir­viö Lu­ca huo­maa voi­van­sa nous­ta ve­destä ih­mis­ten il­moil­le ja so­peu­tua näi­den maail­maan ha­bi­tus­taan myö­ten.

Ve­den al­la pie­nen ikänsä viettä­nyt kilt­ti me­ri­hir­viö Lu­ca huo­maa voi­van­sa nous­ta ve­destä ih­mis­ten il­moil­le ja so­peu­tua näi­den maail­maan ha­bi­tus­taan myö­ten. Omin­ta­kei­nen seik­kai­lu ot­taa in­noi­tuk­sen­sa me­ri-ih­mi­sistä ja pu­noo ihas­tut­ta­van puh­toi­sen ja lap­se­no­mai­sen seik­kai­lun, jo­ka tun­tuu jo­pa löytävän ham­paan­sa elämän ero­jen yli par­sies­saan. Pas­ta vir­taa, ve­si ni­vou­tuu ta­ri­naan hie­nos­ti ja lo­pul­ta elämä voit­taa.
Oh­jaa­jal­leen tämä tun­tuu ol­leen rak­kaus­kir­je omal­le lap­suu­del­le Ita­lias­sa, ja lop­pu­tu­los myös huo­kuu tätä jo­kai­sel­la so­lul­laan. Van­git­se­van ko­meas­ti ani­moi­tu ku­va on puh­das, peh­meä ja tur­val­li­sen jän­nittävä ta­val­la, jo­ta vain lap­suu­den muis­tot voi­vat ol­la. Ta­ri­na it­sessään oman paik­kan­sa et­si­mi­sestä ja en­nak­ko­luu­lo­jen voit­ta­mi­ses­ta on pait­si kun­nioi­tet­ta­va myös eläh­dyttävän ai­to ja ins­pi­roi­va.

Kuva

Lämpimän nätti kuva luo makean illuusion Italian auringosta ja pikkukaupungin idyllistä. Seikkailu sinkoilee meren syvyyksistä vuorenhuippuille ja päinvastoin energisen valloittavasti. Väritoisto on kauniin elävää ja sopivan paahteisesti pyöristettyä. Jälki on kauttaaltaan vaikuttavan skarppia, eikä tämän elokuvan kohdalla tunnu 4K-kuvaa kaipaavan.

Ääni

Ääniraita elää hyvin tapahtumissa mukana ja erityisesti vesi tuntuu ottavan roolia paitsi tapahtumien tahdittajana myös tilakuvan luojana. Suomen kielinen dubbaus (DD5.1) vetää sekin vaivatta mukaansa.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (31 min.), trailereita ja sarja mukavan aitoja koosteita tarinan innoituksesta (14 min.), merihirviöistä (12 min.) ja kaveruksista (7 min.). Ekstrat on tekstitetty suomeksi. Lopputekstien jälkeen vielä lyhyt näytös. (IJ)
08/10/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy