Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Suon villi laulu

Where the crawdads sing 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 6.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018024731

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Studios) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mah­dot­to­mal­ta ja sil­ti pe­rin us­kot­ta­val­ta mais­tu­va ta­ri­na pik­ku­tytöstä, jo­ka op­pii oma­va­rai­sek­si kun per­heenjä­sen ker­ral­laan ka­toaa ympä­riltä.

Mah­dot­to­mal­ta ja sil­ti pe­rin us­kot­ta­val­ta mais­tu­va ta­ri­na pik­ku­tytöstä, jo­ka op­pii oma­va­rai­sek­si kun per­heenjä­sen ker­ral­laan ka­toaa ympä­riltä. Ka­ro­li­nan suoa­lueil­le si­joit­tu­va ta­ri­na avau­tuu dek­ka­rin ta­voin, mut­ta yh­den hir­mu­teon si­jaan polt­to­pis­teessä on elämän mu­ser­ta­va pai­no, jon­ka al­la syn­tyy kuin syn­tyy­kin ti­mant­ti.
De­lia Owen­sin sa­man­ni­mi­seen ro­maa­niin (2018) pe­rus­tu­va elo­ku­va on ihail­ta­van hal­lit­tu ja har­kit­tu ai­kuis­tu­mis­ta­ri­na, jo­ka löytää oman paik­kan­sa eko­sys­tee­missään vas­toinkäy­mis­ten kaut­ta, mut­ta sa­mal­la eleettömän ai­dos­ti. Kau­nis ta­ri­na saa tässä my­kistävän kau­niin ja rau­hal­li­ses­ti sol­ju­van kuo­sin, jo­ka vie vai­vat­ta mu­ka­naan. Lo­pul­ta suo nä­kee kuo­le­man jos toi­sen­kin, mut­ta ei pidä niitä ka­ma­li­na ta­pah­tu­mi­na.
Liian har­va elo­ku­va pe­rus­tuu ny­kyään kir­joi­hin, ja liian mo­nel­la elo­ku­val­la ei ole mitään sa­not­ta­vaa. Tällä on.

Kuva

Erinomainen kuva saa Carolinan suoalueet näyttämään ajattoman komealta, salaperäisen omintakeiselta asuinsijalta, jossa kaikki on mahdollista. Valo, varjo, samea vesi ja sen lomaan mättäille rakentuva elämänkirjo lyövät kaikki kättä valloittavasti.

Ääni

Taylor Swiftin teemakappale "Carolina" virittää hienosti elokuvan tunnelman. Äänimaisema punoo tapahtumille taustan, joka ei ota mitään tarinalta pois, mutta on alati läsnä.

Ekstrat

Ekstroissa mainio poistettuja kohtauksia (18 min.), Taylow Swiftin sanavideo "Carolina", sekä sarja lyhyitä koosteita kirjasta (10 min.), tarinan maailmasta (6 min.) ja naisista elokuvan takana (6 min.). (IJ)
02/02/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy