Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Haunted Mansion

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Suo­lai­sen ja ma­kean kans­sa tai­taen ta­sa­pai­noi­le­va Hal­loween-­hu­pa­tus pu­noo pon­te­van ja tur­val­li­sen jän­nittävän ta­ri­nan kau­hu­jen ta­los­ta.

Suo­lai­sen ja ma­kean kans­sa tai­taen ta­sa­pai­noi­le­va Hal­loween-hu­pa­tus pu­noo pon­te­van ja tur­val­li­sen jän­nittävän ta­ri­nan kau­hu­jen ta­los­ta. Pa­haa-aa­vis­ta­ma­ton po­ruk­ka vä­rikkäitä ta­vik­sia ek­syy as­tu­maan kum­mi­tus­ta­loon, jos­ta pois ei läh­detäkään en­nen ar­voi­tuk­sen rat­kai­sua.
Seik­kai­lu ve­toaa pait­si ko­meal­la kuo­sil­laan, myös ai­dol­la ot­teel­laan sekä haus­kan­pi­toon että seik­kai­luun. Ta­ri­na pe­laa odo­tuk­sia nu­me­ron­tar­kas­ti, mut­ta vä­rikkään köö­rin an­sios­ta tai­val on ai­dos­ti haus­ka hu­vi­puis­toa­je­lu — ja hu­vi­puis­toa­je­luun­han elo­ku­va pe­rus­tuu­kin. Te­koi­me­lyy­det ja help­po säi­kyt­te­ly ovat tässä pan­nas­sa ja ti­lal­la on Dan­ny De­Vi­ton ja Owen Wil­so­nin vetämä kilt­ti kep­pos­te­lu. Tämä on hy­vin pitkäl­ti täy­del­li­nen ko­ko per­heen elo­ku­va, yli 11-vuo­tiail­le.
Maail­mal­la elo­ku­vaa on lytät­ty pan­nu­ka­kuk­si, jo­ka ei ole riittävän pe­lot­ta­va tai haus­ka. Tot­ta on­kin, että tämä ei ole ylettömän pe­lot­ta­va tai al­le­vii­va­tun haus­ka, mut­ta vas­taa­vas­ti ko­ko­nai­suus on jo­ta­kin missä mo­ni elo­ku­va epäon­nis­tuu: se on fan­tas­ti­ses­ta ai­hees­taan huo­li­mat­ta ai­to.

Kuva

Upeasti nikkaroitu kuva on kolonialistisen komea, toismaallisen kylmäävä ja kuitenkin luontevan elävä. Kartano ja sen kummitukset heräävät henkiin pikseleitä säästämättä ja tilansa uskottavasti ottaen. Valo, varjo ja savun lailla tilaan leviävät värit tarjoavat kaikki säpinää Halloweenin täytteeksi.

Ääni

Dialogin ympärille näpsäkän yrmyn ja tilaan leviävän tehostesirkuksen kokoava äänimaailma on kiehtova ja tasapainoinen. Musiikkiraita on energinen. Näyttelijät Danny DeVito etunenässä suhtautuu vuorosanoihinsa kuin leirinuotiolla kerrottuun kauhukertomukseen mitä makeimmin lopputuloksin.

Ekstrat

4K-version levy on ekstraton. Boksin niin ikään omalla levyllään sisältämä HD-versio tarjoilee kyytipojaksi making of -dokumentin (13 min.), poistettuja kohtauksia (11 min.), mokia (3 min.) ja koosteen (7 min.). (IJ)
03/11/2023

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028814

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy