Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 154 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028371

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vii­des In­dia­na Jo­nes -­seik­kai­lu heittää ikään­tyvän san­ka­rin­sa aar­re­jah­tiin lä­pi vuo­si­kym­men­ten.

Vii­des In­dia­na Jo­nes -seik­kai­lu heittää ikään­tyvän san­ka­rin­sa aar­re­jah­tiin lä­pi vuo­si­kym­men­ten. Nat­si-Sak­sas­ta käyn­nis­tyvä elo­ku­va pu­noo mie­lekkään lan­gan vuo­des­ta 1944 vuo­teen 1969 ja ai­na Ark­hi­me­dek­sen nenän al­le. Ote on sa­tu­mai­nen ja vä­hi­tel­len avau­tu­va ris­ti­sa­na­tehtävä vai­vat­to­man viih­dyttävä.
Re­hel­li­ses­ti ikään­tyvä Har­ri­son Ford vetää roo­lin­sa tu­tun il­ki­ku­ri­sel­la vir­nis­tyk­sellä, vas­ta­ha­koi­sel­la san­ka­ruu­del­la ja ken­ties nuo­rem­man mie­hen pe­rik­sian­ta­mat­to­muu­del­la. Elo­ku­va toi­mii mu­ka­vas­ti sar­jan jat­ku­mos­sa ja pa­laa juu­ril­leen il­man, että tämäkään tun­tui­si hau­dan ryöstöltä. Tämä mais­tuu kai­kin puo­lin ta­ri­nan lop­pu­pis­teeltä, mut­ta sen ei sitä tar­vit­se to­ki ol­la.
Uu­si­na kas­voi­na nähdään Phoe­be Wal­ler-B­rid­ge In­dyn kum­mi­tyttönä, jo­ka harp­poo sa­mo­ja pol­ku­ja omin mo­tii­vein, ja Et­han Isio­do­re tämän oma­na short­roun­di­na (vrt. In­dia­na Jo­nes ja Tuo­mion temp­pe­li). Myös omas­ta mie­lestään ca­meo-roo­lin te­kevä An­to­nio Ban­de­ras pyörähtää luot­to­ka­ve­ri­na. Uu­det kas­vot Ban­de­ra­sia lu­kuun ot­ta­mat­ta jättävät hie­man kylmäk­si, mut­ta hoi­ta­vat kui­ten­kin tont­tin­sa mu­kiin­me­neväs­ti. Pääo­sas­sa on lo­pul­ta kiis­tat­ta Ford ja muut vuo­sia kestä­neet re­lii­kit.

Kuva

Erinomainen kuva näyttää viimeistä piirtoa myöten täysiveriseltä seikkailuelokuvalta. Periodipatina on kauttaaltaan kohdillaan liikuttiinpa sitten natsi-Saksassa, 1960-luvun lopun New Yorkissa tai antiikin historiassa. Erikoistehosteet ovat huoliteltuja ja mielikuvituksekkaita tietokoneella alkokohtauksessa nuorennetua Harrison Fordia myöten.

Ääni

Ääniraita kulkee käsi kädessä komean kuvan kanssa. Ruoska heilahtaa auktoriteetilla, dialogi on mumistessaankin selkeää ja seikkailu rullaa nätisti miljööstä toiseen.

Ekstrat

Kahden levyn boksin 4K-levy on ekstraton. HD-version levyltä löytyy eriytetty musiikkiraita ja asiallinen viisiosainen making of -dokumentti (57 min.). Erikoisesti levyn kappalevalikko vilahtaa muutamaan kertaan ruudulla elokuvan aikana kun kappale vaihtuu. Kyse voi olla soitinkohtaisesti virheestä, joka ei onneksi muodostu häiritseväksi. (IJ)
19/01/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy