Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Kiiruna

Avgrunden 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028951

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ruot­sin Dan­te’s Peak uh­kaa upot­taa Kii­ru­nan kau­pun­gin sen al­la si­jait­se­van kai­vok­sen osoit­taes­sa huo­les­tut­ta­via merk­kejä maanjä­ris­tyk­sistä.

Ruot­sin Dan­te’s Peak uh­kaa upot­taa Kii­ru­nan kau­pun­gin sen al­la si­jait­se­van kai­vok­sen osoit­taes­sa huo­les­tut­ta­via merk­kejä maanjä­ris­tyk­sistä. Kai­vok­ses­sa työs­ken­te­levän ex-a­vio­pa­rin (Tu­va No­vot­ny ja Pe­ter Fran­zen) täy­tyy pistää omat eri­mie­li­syy­tensä syrjään las­ten ja yh­teisön edun edessä.
So­pi­van peh­meäs­ti tal­laa­va jännä­ri is­tut­taa ka­tast­ro­fie­lo­ku­van kli­seet uu­teen kon­teks­tiin. Tu­hon en­nus­mer­kit voi­mis­tu­vat symp­pik­sen ar­ki­ses­ti, huu­mo­ri kuk­kii toi­min­nan rai­lois­sa ja ko­ko­nai­suus py­syy yllä­tyk­settö­millä rai­teil­laan viih­dyttäväs­ti. Lo­pul­ta tämä mais­tuu kuin Sa­lais­ten elä­mien spe­siaa­lil­ta, jos­sa draa­ma on sysät­ty kai­vos­ka­tast­ro­fin kai­na­loon. Har­mi­li­ses­ti ko­ko­nai­suus ty­pis­tyy osoit­ta­maan, että myös poh­jo­las­sa osa­taan tehdä tyy­li­puh­das ame­rik­ka­lai­nen B-luo­kan ka­tast­ro­fijännä­ri. Tämä kui­ten­kin osoi­te­taan tyy­li­puh­taas­ti.

Kuva

Asiallinen 4K-kuva on vakaa kuin vatupassi sannassa ja kotoisan erotteleva. Väritoisto on niin ikään nätisti kohdillaan paletin ollessa arkisen luonteva. Tehosteet tuntuvat pitkää kovin arkisilta, mutta vajoaman iskiessä kylään tunnelmaa on budjettiluokkaa enemmän. Komeimmat kuvat tuntuvat silti sijoittuvan lopputeksteihin.

Ääni

Rauhallinen ääniraita toistaa dialogin vakaasti ja horjuttaa turvallisuudentunnetta vähin elein maata ravisuttamalla. Dialogi soljuu jokseenkin pakotetusti, mutta selkeästi. Ääniraita levittäytyy varovasti takakanaviin.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
09/02/2024

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy