Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Barbie

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
4K HDR 2.00
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018028777

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

Bar­bie­maan ja Los An­ge­le­sin vä­lil­le au­keaa käytävä kun ek­sis­ten­tia­lis­ti­set aja­tuk­set yh­distävät sekä le­lun että leik­kijän psyyk­keen toi­siin­sa.

Bar­bie­maan ja Los An­ge­le­sin vä­lil­le au­keaa käytävä kun ek­sis­ten­tia­lis­ti­set aja­tuk­set yh­distävät sekä le­lun että leik­kijän psyyk­keen toi­siin­sa. Bar­bien (roo­liin­sa syn­ty­nyt Mar­got Rob­bie) ja Ke­nin (yhtä­lail­la muo­vi­sen kuo­sin­sa ko­dik­seen ot­ta­va Ryan Gos­ling) mat­kaa­vat to­si­maail­maan rat­koak­seen syn­ty­neen päh­kinän.
Haus­ka, oi­val­ta­va ja na­pa­kas­ti eteenpäin pin­ko­va ta­ri­na heittäy­tyy poh­ti­maan elämää, su­ku­puo­li­roo­le­ja ja Bar­bien paik­kaa kai­kes­sa tässä. Pat­riark­ka, mat­riark­ka ja mo­lem­min­puo­li­sen ar­vos­tuk­sen puu­te pää­sevät tässä psy­ko­lo­gin ret­ki­pe­dil­le, mut­ta ote on remp­seä, oi­val­ta­va ja so­pi­van il­ki­ku­ri­nen. Nais­ten ja mies­ten osal­taan vetämät maail­mat ot­ta­vat tässä yh­teen hy­ker­ryttä­vin kään­tein, mut­ta to­tuus ei ole kum­mas­sa­kaan ää­ripäässä.
O­lin jo myy­ty kun trai­le­ri näyt­ti Mar­got Rob­bien kä­ve­levän Bar­bie­na var­pai­sil­laan ku­ten it­se nuk­ke­kin. Lap­suu­des­sa tu­li lei­kit­tyä sis­kon kans­sa kyl­lin usein Bar­bie- ja G. I. Joe -hah­mo­jen yh­teis­seik­kai­lu­jen mer­keissä, jot­ta tätä pientä nyans­sia osa­si ar­vos­taa te­kijöi­den pa­neu­tu­mi­se­na asiaan­sa ja siitä kum­pua­va­na oi­val­luk­se­na. On­nek­si it­se elo­ku­va lu­nas­taa trai­le­rin herättämät odo­tuk­set mo­nin­ker­tai­ses­ti. My­kistävän il­ma­vas­ti ja sil­ti aja­tuk­sel­la ete­nevä trip­pi on hulp­pea ja jo­pa aja­tuk­sia herättä­levä il­man, että ta­pah­tu­mat kos­kaan sak­kai­si­vat tai kä­vi­sivät sa­no­mal­taan san­kak­si.

Kuva

Upea kuva on virheettömän vakaa, vaikuttavan pinkki ja upean erotteleva. Jälki luotaa luontevasti ihohuokosiin asti ja niin muovinen Barbiemaa kuin turvallisen rosoisena näytetty Los Angeles piirtyvöt komeasti. Jopa muovi ottaa paikkansa luonnollisen ilmeikkäästi.

Ääni

Napakka ja elävä ääniraita aloittaa vahvasti Avaruusseikkailu 2001:sen merkeissä eikä kaihda sanomansa terävöitystä tilakanavien ja jopa LFE-kanavan myötä myöhemminkään. Kokonaisuus on hillitty, mutta vaivattoman hallittu ja virkeä. Elokuvateatterissa dialogi jäi hieman kireäksi, mutta nyt kotiteatterissa kaikki soljuu nätisti. Energinen musiikkiraita säestää tapahtumia niin ikäön taitaen.

Ekstrat

4k-levyn ekstroissa erinomainen sarja koosteita kaikesta elokuvan syntyyn liittyvästä (yht. 45 min.). Lisäksi boksissa elokuvan HD-versio omalla levyllään. (IJ)
10/11/2023

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy