Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Emily

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2022Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5709165807329

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Fik­tii­vi­nen rak­kaus­ta­ri­na kir­jai­li­ja Emi­ly Brontën nuo­ruus­vuo­sil­ta en­nen ni­mi­teos­ten raa­pus­ta­mis­ta.

Fik­tii­vi­nen rak­kaus­ta­ri­na kir­jai­li­ja Emi­ly Brontën nuo­ruus­vuo­sil­ta en­nen ni­mi­teos­ten raa­pus­ta­mis­ta. 1800-lu­vun maa­seu­tu­mai­se­miin ja rik­kau­den syrjään kir­joi­tet­tu ta­ri­na ei py­ri ker­to­maan mitään his­to­rial­li­ses­sa mie­lellässä ai­toa tai to­del­lis­ta. Se­pit­teen va­paut­ta­ma ta­ri­na kui­ten­kin flirt­tai­lee mauk­kaas­ti spi­ri­tis­min kans­sa ja löytää lie­kik­seen nuo­ren ihas­tuk­sen pe­rin vai­vat­to­mas­ti.
Kau­nis ja su­la­vas­ti sol­ju­va ta­ri­na oli­si pe­rin kel­vol­li­nen il­man Brontën ni­meä­kin, jo­ka on tässä lo­pul­ta ra­si­te. Jos elo­ku­val­la ei ole hius­suor­tu­van­kaan ver­ran yh­teistä esi­ku­van­sa elämän kans­sa ja jos tar­koi­tus on vain ot­taa tästä ins­pi­raa­tio­ta voi­si uu­den ta­ri­nan ker­toa re­hel­li­ses­ti uu­sil­la ni­millä. Brontën ni­mi lie­nee lisän­nyt vaa­di­tun myötä­tuu­len elo­ku­van pur­jei­siin, mut­ta tästä huo­li­mat­ta ky­se on lu­paa­vas­ta esi­koi­soh­jauk­ses­ta ja tyy­li­puh­taas­ta num­mid­raa­mas­ta.

Kuva

Vakaa, mutta hieman pehmeä ja kelmeä kuva on formaatin puitteissa kiitettävä. Kaikkea päivänvaloa leikkaa harmaa huntu, mutta hämyisät miljööt toistuvat ilahduttavan vakaasti.

Ääni

Puhdas ja dialogiaan eloisampi ääniraita luo osaavasti läsnäolon tuntua.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
07/11/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy