Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Sherlock Holmesin paluu

The Return of Sherlock Holmes 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

G­ra­na­da-yh­tiön 1980-­lu­vul­la tuot­ta­ma Sher­lock Hol­mes on yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hais­ta tv-­tuo­tan­nois­ta.

G­ra­na­da-yh­tiön 1980-lu­vul­la tuot­ta­ma Sher­lock Hol­mes on yk­si kaik­kien ai­ko­jen par­hais­ta tv-tuo­tan­nois­ta. Jak­sot esi­tetään kro­no­lo­gi­ses­sa jär­jes­tyk­sessä ja A.C. Doy­len no­vel­li­ko­koel­mien mu­kai­ses­ti.
Har­voin tv-sar­ja ylittää hy­viä elo­ku­va­ver­sioi­ta, mut­ta Je­re­my Bret­tin ka­ris­ma yltää jo­pa Ba­sil Rath­bo­nen 1940-lu­vun tait­teen Hol­me­sin ta­sal­le, ehkäpä yli­kin. Rath­bo­ne­han ei ko­vin us­kol­li­nen esi­ku­val­leen ol­lut­kaan.
Co­nan Doy­le oli niin lä­peensä kylläs­ty­nyt ark­ki­san­ka­riin­sa, että päät­ti ta­pat­taa hä­net kuu­lui­sas­sa Reic­hen­bac­hin pu­tous­koh­tauk­ses­sa. Lu­ki­joi­den pai­ne pa­kot­ti hä­net herättämään san­ka­rin­sa hen­kiin. Tämä ko­koel­ma läh­tee tästä her­kul­li­ses­ta ti­lan­tees­ta liik­keel­le.
Ih­me kyllä, ta­ri­noi­den ta­so ei kär­si­nyt ja tv-sar­ja nou­dat­taa sa­maa lin­jaa. Jak­sot: Tyhjä ta­lo, Luos­ta­ri­kou­lu, Toi­nen tah­ra, Musg­ra­ven su­ku­sa­lai­suus, Sir Eus­ta­cen kuo­le­ma, Hal­ki­huu­li­nen kerjäläi­nen, Kuu­si Na­po­leo­nia, Pa­ho­lai­sen jal­ka, Sil­ver Bla­ze, Wis­ter­la Lod­ge ja Ka­don­neet pii­rus­tuk­set.
Näin 1980-lu­vul­la Bret­tin esittämässä lon­too­lai­ses­sa Wynd­hams-teat­te­ris­sa roo­liaan (Sec­ret of Sher­lock Hol­mes). Li­ki sa­maan tun­nel­maan pää­see kat­so­mal­la nämä kol­me le­vyä, yli 10 tun­tia ja 11 jak­soa lä­pi.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvan taso (1.33:1) on jopa ihmeen tarkka verrattuna kahteen aiempaan kokoelmaan. Rakeisuus ei juurikaan häiritse katselua. Ääniraita, nyt peräti Dolby Surround, on aiempia jaksoja erottelevampi. Ei ekstroja. (PS)

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Jeremy Brett David Burke

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1986-88Kesto: 605 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Surround
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 108725EAN: 6430017004250

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy