Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Whiplash

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2014Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162346579

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Genre

Elokuva

Rum­pa­lik­si opis­ke­le­va poi­ka pää­see gu­ru­na pi­de­tyn bän­di­joh­ta­jan sii­ven al­le, mut­ta huo­maa pian, että kai­na­los­sa tu­lee enemmän nyrk­kiä päin näköä kuin ta­pu­tus­ta olal­le tai loh­tua opin­tiel­le.

Rum­pa­lik­si opis­ke­le­va poi­ka pää­see gu­ru­na pi­de­tyn bän­di­joh­ta­jan (roo­lis­taan Os­ca­ril­la pal­kit­tu J. K. Sim­mons) sii­ven al­le, mut­ta huo­maa pian, että kai­na­los­sa tu­lee enemmän nyrk­kiä päin näköä kuin ta­pu­tus­ta olal­le tai loh­tua opin­tiel­le.
Täy­del­li­syy­den ta­voit­te­lus­ta sa­dis­ti­sin ja yhtä­lail­la myös ma­so­kis­ti­sin el­kein ker­to­va elo­ku­va pyr­kii ai­heen­sa ta­voin hal­lit­se­maan ker­ron­nan tah­tia yli-in­hi­mil­li­sen tar­kas­ti. Elo­ku­va on­nis­tuu­kin luo­maan na­pa­kas­ti het­kessä elävän draa­man, jo­ka löytää selvää ryt­miä poh­ja­fii­lis­ten ja maail­man hui­pul­la olon vä­lillä. Tämä tah­din­pi­to on hy­vin esillä elo­ku­van rak­kaus­ta­ri­nan vuo­ris­to­ra­ta­mai­ses­sa kul­je­tuk­ses­sa, jo­ka vuo­roin löytää pi­toa ja ti­pah­taa jäi­hin, mut­ta ka­pel­li­mes­ta­ri­mai­sen kont­rol­lin tai­dok­kain näy­te on ta­ri­nan fi­naa­li. Elo­ku­van lop­pu­hui­pen­nus me­nee lo­pul­ta yli­pitkäk­si rum­pu­fe­tis­sik­si, mut­ta tätä edeltävät tah­din­vaih­dot ovat li­ki ne­rok­kai­ta.
Lä­peensä na­pak­ka elo­ku­va leik­kaa hah­mois­ta sel­lai­set ohuen ohuet sii­vut kuin ko­kee tar­peel­li­sek­si, jättää taus­ta­ri­nat si­vu­lau­sei­siin, eikä kos­kaan su­kel­la sy­vem­piin mo­tii­vei­hin tai hah­mon­ke­hi­tyk­sen syö­ve­rei­hin. Ai­na hyvä J.K. Sim­mons on tässä enig­maat­ti­nen kimp­pu per­fek­tio­nis­mia ja sa­dis­mia, ja tun­te­mat­to­mam­pi Mi­les Tel­ler niin ikään hyvä mu­sii­kaa­li­sen ram­bon roo­lis­saan.
Herkän pi­don kans­sa kamp­pai­le­va elo­ku­va ei pelkää an­taa kep­piä he­ti pork­ka­nan perään, eikä koe tar­peel­li­sek­si hi­das­taa tah­tia edes vauh­titöys­syn tul­len, jo­ten ta­pah­tu­mis­ta on help­po ir­taan­tua. Sil­ti ker­to­muk­sen vim­mai­nen drai­vi pa­kot­taa ta­pah­tu­mia eteenpäin. Elo­ku­van jäl­keensä jättämät tun­teet ovat epäus­ko, ki­pu ja sää­li — jo­ten tässä mie­lessä elo­ku­va on ai­na­kin on­nis­tu­neem­pi herät­te­lijä kuin ko­hut­tu "Fif­ty Sha­des of Grey".

Kuva & ääni

Hyvä kuva pitää mustan mustana ja värisävyt sitä vasten lämpimän kylläisinä. Jälki jättää hieman toivottavaa erottelukykynsä osalta, mutta on jäsentynyt, miellyttävän vakaa ja filmimäinen. Napakka ja tilava musiikkiraita toistaa myös J.K. Simmonsin räyhäämisen reteästi.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä ohjaajan ja Simmonsin kommenttiraita, poistettu kohtaus kommentein (2 min.), haastatteluista koottu katsaus erilaisten rumpaleiden tarinoihin (43 min.), kooste Toronton elokuvajuhlien kyselytunnilta (8 min.), elokuvan taustalla oleva alkuperäinen lyhytelokuva kommentein (18 min.) ja traileri. (IJ)
23/08/2015

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy