Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

American Graffiti

Svengijengi '62 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1973Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018027473

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Geor­ge Lu­ca­sia ke­hoi­tet­tiin ko­kei­le­maan mainst­ream-d­raa­maa lip­pu­luu­kuil­la flo­pan­neen esi­koi­sen jäl­keen.

Geor­ge Lu­ca­sia ke­hoi­tet­tiin ko­kei­le­maan mainst­ream-d­raa­maa lip­pu­luu­kuil­la flo­pan­neen esi­koi­sen jäl­keen. Tu­lok­se­na oli näpäsäkkä pa­la 60-lu­vun tei­nielämää Ame­ri­kas­sa. Lu­ca­sin aja­tuk­se­na oli do­ku­men­toi­da yh­den ai­ka­kau­den lop­pu, mikä tar­koit­taa tässä sekä kas­vu­ta­ri­naa että pa­laa po­pu­laa­ri­his­to­riaa. Elo­ku­va ei yritä sol­mia yhtä suur­ta ta­ri­nan kaar­ta tai elämän­fi­lo­so­fiaa vaan seu­raa pa­ria­kym­mentä nuor­ta lä­pi krui­sai­lun ja tei­ni­seu­rus­te­lun vä­rittämän yön.
Mo­ni­ta­hoi­nen ja yk­si­tyis­koh­tiaan myö­ten elävä draa­ma jää kes­ki­vai­heil­taan hie­man hi­taam­man­puo­lei­sek­si, mut­ta nou­see ko­ko­nai­suu­te­na lup­sa­kan peh­mo­fa­ta­lis­ti­sek­si nuo­ri­so­ker­to­muk­sek­si. Kai­kis­sa hah­mois­sa tun­tuu ole­van pa­la Lu­ca­sia, mut­ta toi­sin kuin tu­le­vien vuo­sien Jar Jar Bink­sissä tässä kaik­ki hah­mot ovat vielä yh­teis­kun­ta­kel­poi­sia. Oman vä­rinsä elo­ku­val­le an­taa myös mu­kaan saa­dut 300 an­tau­muk­sel­la res­tau­roi­tua au­toa, sven­gaa­va mu­siik­ki­rai­ta ja hur­ja määrä tu­le­via lef­fatäh­tiä nuo­ri­na kas­voi­na.

Kuva

Lucas halusi elokuvasta jukeboxin sekä ilmeeltään että soundiltaan, ja näin myös tapahtui. Komea kuva on mustemainen, erotteleva ja puunattujen autojen maalinpintoja ja kromilistoja myöten muikea. Jälki on ilahduttavan vakaata ja parhaimmillaan suorastaan mykistävän jäsentynyttä. Elokuva näytti hyvältä jo Blu-raynä, joten nyt kyse on suoranaisesta aikakoneesta.

Ääni

Puhdas ääniraita. Lähes nonstoppina tapahtumien taustalla kuultava periodimusiikkiraita soi puhtaasti ja dialogi välittyy luontevasti.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, perusteellinen making of -dokumenttipaketti (78 min.), koekuvauksia (22 min.) ja traileri. Näistä ohjaajan kommenttiraita tarjoaa viihdyttävästi lihaa elokuvan ympärille ja making of -kooste puolestaan loistaa tuomalla kaikki näyttelijät isot nimet mukaan lukien kertomaan muistojaan ajasta ja elokuvantekemisestä. (IJ)
29/12/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy