Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Babylon

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Mus­tak­si ko­me­diak­si it­seään ti­tu­lee­raa­va kol­mi­tun­ti­nen ee­pos kro­ni­koi Hol­lywoo­din ke­hi­tystä 1920-­lu­vul­ta 1950-­lu­vun al­kuun.

Mus­tak­si ko­me­diak­si it­seään ti­tu­lee­raa­va kol­mi­tun­ti­nen ee­pos kro­ni­koi Hol­lywoo­din ke­hi­tystä 1920-lu­vul­ta 1950-lu­vun al­kuun. Mykkäe­lo­ku­vien tai­te, ää­nie­lo­ku­vien tu­lo ja ro­tu­sor­to nä­kyvät tässä kaik­ki, mut­ta ote on kuin ilo­kaa­sua nap­pai­le­val­la ai­ka­mat­kai­li­jal­la. Ee­pos näyttää ylit­se­vuo­ta­vas­ti 1920-lu­vun elos­te­lun, 1930-lu­vun vyön­ki­ris­tyk­sen ja 1950-lu­vun pää­te­pis­teenä kaa­rel­leen. Osat ovat haus­ko­ja, näyttä­viä ja ken­ties jo­pa oi­val­ta­via pa­lo­ja men­neestä, mut­ta elo­ku­vas­ta puut­tuu kaik­ki it­sesää­te­ly ja an­nos­te­lu.
Y­len­palt­ti­nen äh­ky on taat­tu kun puo­li­tun­ti­sen al­ku­koh­tauk­sen ai­ka­na eh­tii ky­syä mon­ta ker­taa it­seltään mistä tässä oi­kein on ky­se? Vii­na vir­taa, ruu­mii­no­sat elävät va­pau­tus­taan ja kat­so­ja­na voi ku­vi­tel­la ek­sy­neensä pe­rio­di­bi­lei­siin, mut­ta pu­nai­nen lan­ka tun­tuu jo nyt ole­van pe­rin poh­jin hu­kas­sa. Me­ga­lo­maa­ni­sen yli­pitkä, härs­kin omapäi­nen ja lä­peensä ar­voi­tuk­sel­li­nen ta­ri­na näyttää mitä ta­pah­tuu kun koh­tauk­set — al­ku­koh­tauk­sen samp­pan­jan lail­la — las­ke­taan la­sien si­jaan laa­ti­koi­na. Tämä ei oi­keas­taan ole mus­tad­raa­ma/­ko­me­dia, vaan enemmän­kin jon­kin­lai­nen kul­lat­tu hämärä­ki­ma­ra.
Lip­pu­luu­kul­la flo­pan­nut elo­ku­va on mel­koi­nen ta­jun­nan­vir­ran ma­ra­to­ni, jo­ka ihas­tut­taa päätäh­tiensä osaa­vil­la suo­ri­tuk­sil­la ja pen­nejä las­ke­mat­ta loih­di­tul­la pe­rio­di­miljööllä, jo­ka on pul­lol­laan oi­keal­ta kals­kah­ta­via yk­si­tyis­koh­tia. Ko­hee­sio­ta tai jär­keä tässä ei ole lain­kaan, mut­ta elo­ku­van tar­koi­tus­perän kai­ho­mie­li­senä ku­vauk­se­na Hol­lywoo­din Ca­me­lo­tis­ta voi ais­tia. 7000 pu­kua ja 150 pu­he­roo­lia ker­to­vat tuo­tan­non mi­tat, mut­ta len­toon tämä ei va­li­tet­ta­vas­ti nou­se.

Kuva

Tumma, hekumallinen ja humalaisen värikylläinen kuva on lavastettu ylempalttisen elokuvamaisesti. Kubrickin Eyes Wide Shut vaikuttaa tämän jälkeen tyhjältä Ikean varastolta, sirkus kalskahtaa auttamattoman lapsiystävälliseltä ja tarinan jälkiä ei halua siivota kukaan. Jälki on terävää, hallittua ja elokuvamaista.

Ääni

Elävästi sykkivä ääniraita tuo bakkanaalit kotiin elävästi. Dialogi pysyy arvoituksellisena alusta loppuun saakka.

Ekstrat

Itse 4K-levy on ekstraton. Boksin erilliseltä ekstralevyltä löytyy poistettuja/pidennettyjä kohtauksia (9 min.) ja koosteet elokuvan synnystä (31 min.), puvustuksesta (3 min.) ja musiikkiraidasta (2 min.). Koosteet tarjoavat asiallisen katsauksen elokuvan syntyyn, mutta poistettavia kohtauksia tuntuu tällä levyllä riittävän itse elokuvassakin. (IJ)
18/08/2023

Traileri

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2022Kesto: 189 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026148

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy