Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Prey

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTSHDM7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028838

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Rei­lut 200 vuot­ta en­nen yh­tee­not­toa Ars­kan kans­sa kä­vi tro­fee-­metsästäjä ava­ruu­des­ta ko­mans­si-in­tiaa­nien kimp­puun Yh­dys­val­to­jen maa­perällä.

Rei­lut 200 vuot­ta en­nen yh­tee­not­toa Ars­kan kans­sa kä­vi tro­fee-metsästäjä ava­ruu­des­ta ko­mans­si-in­tiaa­nien kimp­puun Yh­dys­val­to­jen maa­perällä. Kyl­tymätöntä ve­ren­ja­noa tyy­dyttävä eri­lai­nen sa­fa­ri-e­lo­ku­va pitää mai­se­mat ko­mei­na ja syk­keen ko­hol­la vaik­ka ve­ri eh­tii hyy­tyä ve­ri­te­ko­jen vä­lillä.
P­re­da­tor-e­lo­ku­vien esinäytös on en­nen kaik­kea ko­mea ja raa­dol­li­nen luon­toe­lo­ku­va Ame­ri­kan suu­ril­ta ta­san­goil­ta. Ko­mans­si-in­tiaa­nien yh­teisöön si­joit­tu­va näy­telmä vuo­rot­te­lee mah­dot­to­man kau­nii­den luon­non­mai­se­mien ja is­kevän bru­taa­lien toi­min­ta­jak­so­jen vä­lillä. Ta­ri­na on yhtä ke­vyt kuin aiem­min­kin, mut­ta tun­nel­ma jää nyt puo­li­tie­hen ker­ron­nan on­tues­sa. Ase­tel­ma ink­ka­rei­neen, örk­kei­neen ja vuo­den 1715 uu­di­sa­suk­kai­neen on kiin­nos­ta­va, mut­ta tästä ei juu­ri uu­te­ta muu­ta kuin tais­te­lu­koh­tauk­sia. Ta­ri­na unoh­taen on an­ti hyvä.

Kuva

Komea kuva näyttää HD-luontodokumentilta, joka vain sattuu löytävän intiaaneja ja nälkäisiä petoja kiikaariinsa. Sammaleen, tuntureiden ja veristen yhteenottojen virittämä kuva on komean terävä ja tunnelmallisen värikylläinen. Trikkikuvat ovat runsaita ja brutaalin tehokkaita.

Ääni

Ääniraita on poikkeuksellisen osaava tilakuvan luomisessa. Puuta alhaalla kiertävä peto, baletti karhun kanssa ja kaikki metsässä samoilu tuntuu levittäytyvän uskottavasti tilaan. Dialogi pidetään minimissään, mikä itsessään vähentää tarinan mahdollisuuksia.

Ekstrat

Suomeksi tekstitetyissä ekstroissa tekijöiden kommenttiraita, lyhyt making of (12 min.), poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (5 min.) ja tekijöiden kyselytunti (29m). (IJ)
16/01/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy