Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pearl

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

O­min­ta­kei­nen ker­to­mus maa­ti­lan tytöstä, jo­ka unel­moi täh­tey­destä sai­ras­ta isäänsä hoi­taes­saan ja jyrkän äi­tinsä kans­sa kamp­pail­les­saan.

O­min­ta­kei­nen ker­to­mus maa­ti­lan tytöstä (Mia Goth), jo­ka unel­moi täh­tey­destä sai­ras­ta isäänsä hoi­taes­saan ja jyrkän äi­tinsä kans­sa kamp­pail­les­saan. Vuo­teen 1918 si­joit­tu­va ja Es­pan­jan tau­din taus­tak­seen ot­ta­va elo­ku­va on mus­ta sa­tu mor­fii­nil­la sä­vy­te­tyistä unel­mis­ta ja niitä vas­ten tiu­kas­ti lyövästä har­maas­ta ar­jes­ta. Mikään tässä ei ole ai­van nor­maa­lia, ja jos het­kittäin siltä tun­tuu on pian lu­vas­sa is­ku syväl­le epä­nor­maa­lin puo­lel­le.
E­lo­ku­va on al­kunäytös oh­jaa­ja Ti Wes­tin ja Mia Got­hin edel­li­sel­le yh­teis­työl­le "X". Nyt kel­loa vään­netään 50 vuot­ta taak­sepäin, mut­ta maa­ti­la on sa­ma. Tech­ni­co­lor-kuo­siin puet­tu näy­telmä ha­kee ver­tais­taan lä­hinnä Alf­red Hitch­coc­kin Psy­kos­ta, vaik­ka to­vin näyttää mah­dol­li­sel­ta, että ky­se oli­si jon­kin­lai­ses­ta Hol­lywoo­din tähtäävästä Ju­dy Gar­land -tai­pa­lees­ta. His­to­rian leh­ti­kul­lal­la sä­vy­tet­ty Hol­lywood-nos­tal­gia tun­tuu juu­ri nyt läik­kyvän mo­nes­sa eri elo­ku­vas­sa, mut­ta tässä pää­limmäi­nen vä­ri on lo­pul­ta ve­ren pu­nai­nen.

Kuva

Hitusen pehmeä, mutta näyttävän periodipatinoitu kuva on vakaa ja tunnelmallinen. Välähdyksittäin terävä kuva on kauttaaltaan tyylikkään ilmeikäs — taivoitellulta Technicolor-vaikutelmaltaan perin onnistunut.

Ääni

Hillitty ääniraita tasoittaa sykettä hurjien tapahtumien yli. Anti on puhdasta, tunnelmallisen alleviivaa ja läpeensä mutkatonta.

Ekstrat

Ekstroissa kaksi koostetta elokuvan synnystä (16 min.). (IJ)
15/08/2023

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018026742

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy