Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Sininen salama - Special Edition

Blue Thunder 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Los An­ge­le­sin po­lii­si tes­taa uut­ta huip­pu­tek­nistä ja la­poi­hin as­ti aseis­tet­tua he­li­kop­te­ria väestön­val­von­ta­tehtä­viin, jo­ka oli­si jo sinällään riittävän ar­vel­lut­ta­va tem­paus, mut­ta taus­tal­la hää­ri­villä isoil­la po­jil­la on luon­nol­li­ses­ti vielä syn­kem­piä suun­ni­tel­mia mie­lessään.

Los An­ge­le­sin po­lii­si tes­taa uut­ta huip­pu­tek­nistä ja la­poi­hin as­ti aseis­tet­tua he­li­kop­te­ria väestön­val­von­ta­tehtä­viin, jo­ka oli­si jo sinällään riittävän ar­vel­lut­ta­va tem­paus, mut­ta taus­tal­la hää­ri­villä isoil­la po­jil­la on luon­nol­li­ses­ti vielä syn­kem­piä suun­ni­tel­mia mie­lessään. Sei­nien lä­pi nä­kevä ja kuu­le­va här­ve­li te­kee oh­jas­ta­jas­taan puo­li­ju­ma­lan, jo­ten on luon­te­vaa, että en­simmäi­sek­si ko­net­ta hyö­dyn­netään maal­li­siin yk­si­tyi­syy­den suo­jan rik­ko­muk­siin ku­ten tyttös­ten tii­rai­luun ja tut­ta­vien sek­sielämän pen­ko­mi­seen.
Hil­peän levä­peräi­sen suh­tau­tu­mi­sen voi­mankäyttöön omaa­va elo­ku­va ei ka­vah­da tehdä "ki­rur­gi­sia" ope­raa­tioi­ta ko­ne­ty­keillä, lämpöoh­juk­sil­la ja F-16-hä­vittä­jillä kes­kellä ydin­kes­kus­taa. Elo­ku­va toi­mii­kin pait­si su­la­va­na toi­min­tae­lo­ku­va­na myös ke­vyenä kan­na­not­to­na so­ta­teol­li­suu­den ja so­dan­liet­son­nan yh­tey­destä — ja jot­ta tämä link­ki ei jäi­si tur­han abst­rak­tik­si on pää­hen­kilöl­le an­net­tu lisävä­riä Viet­nam-t­rau­mo­jen kaut­ta.

Kuva & ääni

Korkeatasoinen kuva näyttää toki tyylillisesti ikäiseltään, mutta tarkkudeltaan ja levollisuudeltaan jälki on päivitetty nätisti tähän päivään. Tummemmissa sisäotoksissa jälki käväisee paikoin pehmeän puolella ja jopa mustan tasoltaan harmahtavana, mutta etenkin päivänvalossa toisto riittää hyvin erottelemaan ihohuokosia ja katutason detaljeja. Ääniraita toistaa dialogin rouhean selkeästi ja on tilakuvaltaan miellyttävän avara.

Ekstrat

Ekstroissa viihdyttävän tietopitoinen tekijöiden kommenttiraita, upean kattava kolmiosainen making of (yht. 45 min.), alkuperäinen vuoden 1983 mainoskooste (9 min.), mielenkiintoinen kooste elokuvan helikopterin rakentamisesta (8 min.) ja alkuperäinen traileri. (IJ)
21/10/2009

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1982Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 91072EAN: 5051160252070

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy