Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Independence Day

Independence Day - maailmojen sota 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Elokuva

Oh­jaa­ja-­tuot­ta­kak­sik­ko Ro­land Em­me­rich ja Dean Dev­lin ku­vit­ti­vat uu­del­leen H.G. Wel­le­sin Maail­mo­jen so­dan, eikä pop­corn eh­ti­nyt teat­te­ris­sa väljäh­tyä.

Oh­jaa­ja-tuot­ta­kak­sik­ko Ro­land Em­me­rich ja Dean Dev­lin ku­vit­ti­vat uu­del­leen H.G. Wel­le­sin Maail­mo­jen so­dan, eikä pop­corn eh­ti­nyt teat­te­ris­sa väljäh­tyä. Ka­tast­ro­fie­lo­ku­van ja tie­tei­se­lo­ku­van mauk­kaas­ti yh­teen­sot­ke­va seik­kai­lu viih­dyttää ja nau­rat­taa si­ten mi­ten Hol­lywoo­din ison kesäe­lo­ku­van kuu­luu­kin. Kesän 1996 jäl­keen tämän on jak­sa­nut myös kat­soa jo­pa useam­man ker­ran lä­pi, jo­ten ker­takäytöi­sestä pu­ru­ku­mis­ta­kaan ei ole ky­se.

Kuva

4K-versio on tarjolla sekä alkuperäisenä teatteriversiona (145 min.) että noin 9 minuuttia pidempänä special edition -versiona (154 min.).

Ääni

Nyt 10-bittisenä taltioitu väritoisto on ilahduttavan jäsentynyttä ja luontevaa, vaikka elokuvan ikä tuntuukin verottavan annin iskevyyttä. Filmimäinen raekohina on lähes kauttaaltaan huomattavaa, mutta tämäkin huomioiden jälki on kaikilla tavoin moitteettoman vakaata. Kasvojen lähikuvat tarjoavat mukavasti yksityiskohtia ja myös mustan tasot ovat asiallisesti kohdallaan, erityisesti avaruuden tähtikentissä. Kokonaisuus on erittäin hyvä, mutta myönnettävästi vain karvan verran HD-tason yläpuolella. Tästä huolimatta useampi otos peltojen yllä kaartelevasta punaisesta kaksitasosta valkoisen talon huonekalujen huoliteltuihin yksityiskohtiin ja kaaoksen kanssa flirttaileviin tuhonkuviin vakuuttaa elävyydellään. Ääniraita on taltioitu DTS:X-muodossa.

Ekstrat

Kolmen levyn boksi sisältää 4K-levyn lisäksi myös HD-version omalla levyllään sekä erillisen ekstralevyn. 4K-levyn ekstroista löytyy kaksi kommenttiraitaa (ensimmäisellä erinomaisella raidalla ohjaaja Roland Emmerich ja tuottaja Dean Devlin, toisella tehostevastaavat Volker Engel ja Doug Smith) ja triviatekstitys. Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy vielä mm. mokia (2 min.), making of (28 min.), trailereita, kuvagalleria, videogalleria ja retrospektiivinen kooste elokuvasta (31 min.). (IJ)
15/09/2016

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1996Kesto: 145 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: DTS:X
DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112731007

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy