Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Muumilaakso - Kevätlaulu (kausi 1, levy 1)

Moominvalley 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2019Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: SF FilmKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7333018017818

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (SF Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Uu­den su­ku­pol­ven muu­mia­ni­maa­tio päi­vittää piir­to­tyy­lin kol­miu­lot­tei­sek­si tie­to­ko­nea­ni­maa­tiok­si, mut­ta tun­tuu löytävän kaik­kien kol­men ulot­tu­vuu­den edestä täy­tettä, jo­ka on us­kol­li­nen juu­ril­leen.

Uu­den su­ku­pol­ven muu­mia­ni­maa­tio päi­vittää piir­to­tyy­lin kol­miu­lot­tei­sek­si tie­to­ko­nea­ni­maa­tiok­si, mut­ta tun­tuu löytävän kaik­kien kol­men ulot­tu­vuu­den edestä täy­tettä, jo­ka on us­kol­li­nen juu­ril­leen. Tässä on so­pi­vas­ti vaah­to­kark­kia ja to­mu­so­ke­ria, mut­ta ko­ko­nai­suus ei ole äk­ki­ma­kea vaan ihas­tut­ta­van mie­lekäs ja val­loit­ta­va sa­tu, jo­ka tun­tuu tu­tul­ta, mut­ta ei jo en­nestään näh­dyltä.
En­simmäi­sen kau­den 13 jak­soa on jul­kais­tu kah­del­la erik­seen myytävällä le­vyllä. Tällä le­vyllä nähdään jak­sot: ”­Pik­ku myy tu­li ta­loon”, ”­Kevät­lau­lu”, ”­Maail­man vii­mei­nen lo­hikäär­me”, ”­Kel­lu­va teat­te­ri”, ”­Kul­tai­nen häntä” ja ”­Hat­ti­vat­tien saa­ri”.

Kuva

Komean ilmeikäs ja samettisen satumainen animaatio toistuu DVD:llä vakaasti ja ilmeikkäästi. Animaatio on kekseliään hauskaa ja dynaamisen elävää, ja myös piirron yksityiskohtaisuudessa löydetään hyvä välitaso todellisuuden ja vanhan piirrossarjan tai Tove Jansonin kirjojen kuvitusten väliltä. Paikoin tuntuu, että jälki ansaitsisi kaverikseen ehkä HD- tai 4K-kuosin, mutta jälki on näin DVD:näkin vaivattoman herkullista. Animaatiosta vastaa tällä kertaa suomalainen Gutsy Animations ja YLE.

Ääni

Rauhallisen rikas ääniraita luo lupsakan miljöön, jossa ensiluokkainen suomenkielinen dubbi, liplattava musiikkiraita ja muutoinkin virkeä äänimaisema pääsevät edukseen. Suomenkielinen dubbaus ansaitsee erityismaininnan upean vivahteikkaasta ja luonnollisen eläytyvästä otteesta, jonka myötä tätä raitaa on vaikea mieltää muuna kuin tämän kunnianhimoisen sarjan alkuperäiskielenä. Saman voi toivottavasti sanoa myös muista kieliversioista toki. Levy sisältää myös pohjoismaiset ja poihjoissaamen kieliversiot. Ainoastaan teemamusiikki lauletaan englanniksi.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
24/02/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy