Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Retribution

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028159

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Laa­tik­kojännä­ri ber­lii­niläi­sestä pank­kii­ris­ta, jo­ka is­tuu luk­su­sau­ton­sa ra­tin taak­se, mut­ta pui­kois­sa on­kin mö­reä-ää­ni­nen pom­mi­mies pu­he­li­men ta­kaa.

Laa­tik­kojännä­ri ber­lii­niläi­sestä pank­kii­ris­ta (Liam Nee­son), jo­ka is­tuu luk­su­sau­ton­sa ra­tin taak­se, mut­ta pui­kois­sa on­kin mö­reä-ää­ni­nen pom­mi­mies pu­he­li­men ta­kaa. Dia­lo­gi­ve­toi­nen ar­voi­tus välttää klaust­ro­fo­bian vaih­ta­mal­la jat­ku­vas­ti mai­se­mia ik­ku­nan ta­ka­na ja sot­kee saa­mil­laan mi­nuu­teil­la san­kan nuu­de­lin poh­dit­ta­vak­si — jos­kin pa­ras­ta en­nen päiväys to­sin eh­tii hu­ve­ta en­nen kuin verk­kai­nen ta­ri­na ot­taa mai­nit­ta­vas­ti kier­rok­sia.
Syn­tyvä kää­re­tort­tu on tun­nel­mal­taan mah­dot­to­man rau­hal­li­nen ja juo­nel­taan lo­pul­ta naii­vin pök­kelö sekä me­kaa­ni­nen. Sil­ti vi­deo­viih­dyk­kei­den sar­jas­sa tämä on pas­se­lia viih­dettä. Liam Nee­son käy hy­vin kärt­tyi­sestä si­joi­tus­pank­kii­ris­ta, jo­ka yrittää hil­jai­sen epä­toi­voi­ses­ti vat­ka­ta ai­vo­so­lun­sa ar­voi­tuk­sen ympä­ril­le en­nen kuin jou­ses­ta lop­puu ve­to. Jär­keä tässä ei juu­ri­kaan ole, mut­ta hyvällä tah­dol­la rai­na py­syy rai­teil­laan. Toi­sin kuin elo­ku­va väittää, sak­sa­lai­set ju­nat eivät kul­je ai­ka­tau­lus­sa jos lain­kaan, ei ai­na­kaan Ber­lii­nissä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu es­pan­ja­lai­seen elo­ku­vaan "El des­co­no­ci­do" vuo­del­ta 2015.

Kuva

Puuteroidun pehmeä, mutta komeasti sommiteltu kuva näyttää kuin samettipintaisesta lifestyle-lehdestä revityltä. Värimaailma leikkaa sinivihreän suuntaan, mutta näyttää Tiergartenin ökyloiston tunnelmallisesti ja Mersun tuulilasin takaa avautuvan Berliinin kuin New Yorkin konsanaan.

Ääni

Tiivistunnelmainen ääniraita on dialogivetoinen, mutta imultaan tenhoavampi kuin keskimääräinen videoviihdyke. Musiikkiraidasta vastaa Harry Gregson-Williams (mm. The Rock), joten kokonaisuus vääntää asiallisesti.

Ekstrat

Ekstraton. (IJ)
09/01/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy