Kolmas kausi alkaa hitaammalla tempolla kuin aiemmat ja hetken aikaa näyttääkin uhkaavasti siltä kuin tekijöiden ideat olisivat käymässä ohuiksi.
Kolmas kausi alkaa hitaammalla tempolla kuin aiemmat ja hetken aikaa näyttääkin uhkaavasti siltä kuin tekijöiden ideat olisivat käymässä ohuiksi. Meno paranee onneksi loppua kohti, vaikkei ehkä aivan aiempien kausien liitoon ylletäkään. Kauden aikana myös vietetään entistä enemmän aikaa hautajaisissa ja psykiatrin vastaanotolla, jonne Tonyn vaimokin nyt ensikertaa uskaltautuu.
Kauden avaintapahtumiin kuuluu Tonyn ja hänen tyttärensä välinen kitka tämän poikaystävävalinnoista, Tonyn pojan toilailut, Meadown railakas opiskeluelämä, Christopherin ja arvaamattoman Ralphien nousu organisaatiossa, toisen mafiaperheen pomon muutto naapuriin, FBI:n lähentelyt, sekä Tonyn ja Mercedes-kauppias Glorian (Annabella Sciorra) suhde. Aiemmasta poiketen jaksot on jaettu neljälle levylle, joista ensimmäisellä (flipperi) on neljä ja muilla kolme jaksoa. Ilahduttavasti ekstroihin on nyt mahtunut lyhyen dokumentin (levy 2) lisäksi kolme kommenttiraitaa (osa 9: käsikirjoittaja/näyttelijä Michael Imperioli, osa 11: ohjaaja Steve Buscemi ja osa 12: sarjan luoja David Chase). Jakson 8 käännöksessä suomentaja on töpännyt peräti kolmesti: kirjoittamalla Machiavellin väärin, luulemalla Cliff Notes:ia nimeksi (engl. yhteenveto) ja kääntämällä "That's how Elvis died" muotoon "Siten me kaikki kuollaan". Teknisesti kaikki jaksot ovat korkeatasoisia, vaikkakin pientä vaihtelua on havaittavissa. (IJ)