Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Transformers - Rise of the Beasts

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2023Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018027220

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Seit­semäs Trans­for­mers-e­lo­ku­va huol­taa tu­tun te­ho­se­koit­ti­men vaih­ta­mal­la muu­ta­man ro­bon eläi­nai­hei­sek­si, aset­taa kel­lon vuo­teen 1996 ja pai­naa blen­de­rin nap­pia.

Seit­semäs Trans­for­mers-e­lo­ku­va huol­taa tu­tun te­ho­se­koit­ti­men vaih­ta­mal­la muu­ta­man ro­bon eläi­nai­hei­sek­si, aset­taa kel­lon vuo­teen 1996 ja pai­naa blen­de­rin nap­pia. Nyt ro­bo­tit koh­taa­vat Api­noi­den pla­nee­tan New Yor­kis­sa, missä por­taa­li on avau­tu­mas­sa maail­mo­jen vä­lil­le.
E­lo­ku­va ot­taa san­ka­reik­seen yllättävän ta­va­no­mai­set pul­liai­set, joil­ta to­ki löy­tyy sisäi­sen na­ve­tan ver­ran vääntöä tu­le­vaan aar­re­jah­tiin ja tu­li­tais­te­lui­hin. Sai­raan pik­kul­vel­jensä perään kat­so­va solt­tu ja se­littämättömän no­he­va mu­seo­har­joit­te­li­ja pää­sevät tässä yh­tei­sel­le seik­kai­lul­le, jon­ka vai­heet am­men­ta­vat va­paas­ti In­dia­na Jo­nes-, Kan­sal­li­saar­re- ja Hur­japäät-e­lo­ku­vis­ta. Näi­den ympä­ril­le kui­ten­kin ra­ken­tuu vauh­di­kas, näyttävä ja jok­seen­kin in­hi­mil­li­nen seik­kai­lu, jo­ka nähtäväs­ti ve­toaa koh­dey­leisöönsä eikä ai­heu­ta pa­ho­ja vat­san­pu­ru­ja näi­den van­hem­mil­le­kaan. Ko­ko­nai­suus ei ole hil­lit­ty eikä har­kit­tu, mut­ta vauh­di­kas se on.
It­senäi­sen Bumb­le­bee-e­lo­ku­van jat­ko-o­sak­si tar­koi­tet­tu elo­ku­va si­joit­tuu ai­kaan en­nen en­simmäistä Trans­for­mers-e­lo­ku­vaa. 90-lu­vun kai­ku­jen bon­gai­lu an­taa­kin tähän oman ki­van lisä­maus­teen­sa, jo­ka tun­tuu se­kin lisäävän eloa rau­ta­kimp­pu­jen ympä­ril­le.

Kuva

Suurieleiset erikoistehosteet näyttävät eläviltä ja hallituilta. Robottien kasvot elävät kuin ravun kilvet ja miljöö vaihtuu nopeammin kuin lasten leikeissä. Toisinaan efektit vaikuttavat budjettitietoisemmilta kuin aiemmin, mutta anti on läpeensä kohdillaan lelumaisten yhteenottojen tulkkina. Komea kuva on virheettömän vakaa, värikylläinen ja komean erotteleva.

Ääni

Ääniraita ei jää 90-luvulle vaan tarjoaa täyslaidallisen ryminää, robo-läppää ja suurieleistä spektaakkelia. Anti on ilmavaa, iskevää ja tilavaa aivan kuten todellisuudesta vapautetulta seikkailulta odottaa sopiikin.

Ekstrat

Ekstroissa reilun tunnin edestä poistettuja kohtauksia ja koosteita. (IJ)
27/10/2023

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy