Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2009Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112731144

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Kuvat

Tuttu komentosilta on kokenut onnistuneen muodonmuutoksen
Tuttu komentosilta on kokenut onnistuneen muodonmuutoksen
Uusi miehistö
Uusi miehistö
Kapteeni Kirk pääsee toteuttamaan Luke Skywalker -fantasioitaan jääplaneetalla sijoittuvassa jaksossa, joka on kuin Tähtien sodasta
Kapteeni Kirk pääsee toteuttamaan Luke Skywalker -fantasioitaan jääplaneetalla sijoittuvassa jaksossa, joka on kuin Tähtien sodasta
Zoe Saldana
Zoe Saldana
Bruce Greenwood
Bruce Greenwood
USS Enterprise jää elokuvassa lopulta vähälle huomiolle
USS Enterprise jää elokuvassa lopulta vähälle huomiolle

Elokuva

S­tar Trek -­saa­gan uu­del­leenkäyn­nis­tys siirtää kel­lo­ja ajas­sa taak­sepäin ai­kaan, jol­loin ko­ko köö­ri oli vielä kou­lun­pen­killä.

S­tar Trek -saa­gan uu­del­leenkäyn­nis­tys siirtää kel­lo­ja ajas­sa taak­sepäin ai­kaan, jol­loin ko­ko köö­ri oli vielä kou­lun­pen­killä. Suu­ren mit­ta­luo­kan pe­las­tu­so­pe­raa­tio vetää tuo­reet ko­ke­laat to­si­toi­miin ja En­terp­ri­se saa en­simmäi­sen mie­histönsä. Pre­quel-rat­kai­su toi­mii erittäin hy­vin ja elo­ku­van mie­len­kiin­toi­sin­ta an­tia on­kin tu­tus­tua tut­tu­jen hah­mo­jen nuo­ruu­den vai­hei­siin. It­se pää­juo­ni kuo­lontäh­ti­neen ja kos­toi­neen on taat­tua mo­neen ker­taan tes­tat­tua täh­ti­re­keä.

Kuva & ääni

Viitseliäästi loihdittu tähtiooppera näyttää ja kuulostaa hyvältä. Kuva ei ole HD-versionakaan ehdottoman terävä, mutta toisto oli jo tuolloin vivahteikasta ja hallittua. Samaa voi odottaa myös 4K-versiolta. Filmimäinen 4K-kuva kantaa rakeensa elegantin kevyesti ja tarjoaa välähdyksittäin toistossaan erottelukykyä, joka pyyhkii aiemman HD-kuvan maton alle. Näin erityisesti maapallolle sijoittuvissa päiväkuvissa. Alkukuvissaan hieman pienoismallimainen ja toisinaan jopa ripauksen yliterävöitetyltä vaikuttava kuva on yksityiskohtien erottelevuudeltaan hyvä, mutta suorastaan loistaa väritoistossaan ja kontrastinsa dynaamisuudessa. Alkukohtauksessa hetkittäin jopa kaipaa aurinkolaseja valopurkausten iskiessä läpi aluksen ikkunoista, ja myöhemminkin musta, valkoinen ja kaikki värien vivahteet sillä välin ovat hyvin hallussa. Vaihtelevan epätarkka kokonaisuus vaikuttaa retrolta, mutta komealla tavalla.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton, mutta mukana on myös aiemman HD-version elokuvalevy, jolla lisukkeena kuullaan verrattain informatiivinen tekijöiden kommenttiraita (ohjaajaa, tuottaja Bryan Burk, tuottaja Damon Lindelof ja käsikirjoittajat Roberto Orci ja Alex Kurtzman). Aiemman HD-version kakkoslevyä boksista ei löydy, joten vanha BD:kin säilyttää vielä käyttöarvonsa. (IJ)
16/10/2016
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy