Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Lord of the Rings: The Return of the King - Special Extended DVD Edition

Taru Sormusten herrasta: Kuninkaan paluu 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003-2004Kesto: 242 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

"­Sau­ron on ol­lut mi­nul­le ai­na pie­noi­nen on­gel­ma", oh­jaa­ja Pe­ter Jack­son sa­noo.

"Sau­ron on ol­lut mi­nul­le ai­na pie­noi­nen on­gel­ma", oh­jaa­ja Pe­ter Jack­son sa­noo. Kir­jas­sa pa­huu­den epämääräi­syys oli vain etu, mut­ta vi­suaa­li­nen tai­de on toi­nen jut­tu.
Hyvä lo­pe­tus tämä sil­ti on, mut­ta ei oi­keas­taan ex­ten­ded -pa­ke­tin 48 mi­nuut­tia pi­den­ne­tyn ver­sion an­sios­ta. Tällä ker­taa lisäyk­set eivät ole ko­vin mer­kittä­viä.
Sa­ru­ma­nin lop­pu ei kun­nioi­ta al­ku­peräis­teos­ta. Kon­nun puh­dis­tus­ta ei ku­va­ta. Toi­saal­ta kol­mo­so­saa on muu­ten­kin ir­vail­tu tur­han mo­nen lo­pe­tuk­sen elo­ku­vak­si.
On­nek­si oh­jaa­ja päät­ti jättää käyttämättä Sau­ro­nin ja Ara­gor­nin kak­sin­tais­te­lun Mus­tal­la por­til­la, kos­ka se oli­si pistä­nyt pu­ri­taa­nit lo­pul­li­ses­ti kuo­huk­siin.
Haus­ka yk­si­tyis­koh­ta: Sau­ro­nin suu­na oli As­falt­ti­so­tu­rin he­ko­lentäjä Bru­ce Spen­ce. Hän ei pääs­syt ol­len­kaan mu­kaan teat­te­ri­ver­sioon.
Uu­si koh­tauk­sia ovat mm. Sa­ru­ma­nin lop­pu, ryyp­py­ki­sat, De­net­hor nä­kee har­hanäyssä Bo­ro­mi­rin, pää­kal­lo­kyl­py, Noi­ta­ku­nin­gas koh­taa Gan­dal­fin, haa­muar­mei­ja hyökkää me­ri­ros­voa­luk­seen, Goth­mo­gin lop­pu, Ara­gorn pa­ran­taa Eowy­nin, Fro­do ja Sam värvätään örk­kiar­mei­jaan ja Sau­ro­nin suu esittää dip­lo­ma­tian tai­to­jaan.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuvan laatu on liki virheetön kuten teatteriversiossakin. Kerran hienoista aliasoitumista ikkunankarmissa, eipä juuri muuta. DD5.1EX:n lisäksi mukana on entistäkin muhkeampi, aito 6.1-raitainen DTS-ES. Eroa ääniraitojen välillä ei ole kovin helppo huomata.
Neljällä levyllä. Mittavien dokumenttien alku panee jopa Tolkienin Kalevala-vaikutukset tietävän suomalaisen haukkomaan henkeään. Siksi paljon eeposta, Suomen kielioppia ja brittiläisittäin lausuttua suomea hehkutetaan. Tolkien loi Quenya-haltiakielen suomen pohjalta. Se ei kuulosta Aragornin suussa suomelta, koska se onkin sitä, miltä kalevalainen trokee kuulostaa anglosaksin korvaan. 28+24+38+19+47+12+30+5 min. dokumentit. Neljä kommenttiraitaa, joilla esiintyy peräti 40 tuotantoon osallistunutta. Kaksi interaktiivista karttaa. Yhteensä yli 2000 kuvaa ja tuotantokuvagalleria.
Samaan aikaan julkaistiin myös Collector’s DVD Gift Set, joka sisälsi Minas Tirith-pienoismallin ja ylimääräisen konsertti-levyn.
(PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy