Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Anonymous - tuntematon

Anonymous 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051160292571

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Rafe Spall on William Shakespeare, mutta kuka oli William Shakespeare?
Rafe Spall on William Shakespeare, mutta kuka oli William Shakespeare?
Ohjaaja Roland Emmerich ohjeistaa Oxfordin jaarlia näyttelevää Rhys Ifansia
Ohjaaja Roland Emmerich ohjeistaa Oxfordin jaarlia näyttelevää Rhys Ifansia
Sebastian Armesto on Ben Johnson
Sebastian Armesto on Ben Johnson
Joelly Richardson on nuori kuningatar Elisabeth
Joelly Richardson on nuori kuningatar Elisabeth

Elokuva

Jo­kai­nen his­to­rian suur­mies an­sait­see le­gen­dan kaa­pin poh­jal­la ly­myä­vistä luu­ran­gois­ta sa­maan ta­paan kuin mikään his­to­rian merk­ki­ta­pah­tu­ma ei ole im­muu­ni sa­la­liit­to­teo­rioil­le.

Jo­kai­nen his­to­rian suur­mies an­sait­see le­gen­dan kaa­pin poh­jal­la ly­myä­vistä luu­ran­gois­ta sa­maan ta­paan kuin mikään his­to­rian merk­ki­ta­pah­tu­ma ei ole im­muu­ni sa­la­liit­to­teo­rioil­le. Tätä pulp­pua­vaa ta­ri­nan­suon­ta is­kee en­nen kaik­kea tie­teis­fan­ta­siois­taan tun­net­tu Ro­land Em­me­rich, jo­ka us­kal­taa ky­see­na­lais­taa kaik­ki tie­tom­me mie­hestä ni­meltä Wil­liam Sha­kes­pea­re.
E­lo­ku­va esit­te­lee meil­le hie­man nyh­verön teat­te­ri­loi­sen ni­meltä Will Sha­kes­pea­re, jo­ka otol­lis­ten sat­tu­mi­nen kaut­ta pää­see lah­jak­kaan kaap­pi­kir­jai­li­jan keu­la­ku­vak­si — ja tietämättään myös pe­li­nap­pu­lak­si po­liit­ti­seen pi­ruet­tiin. Toi­sin kuin Ra­kas­tu­nees­sa Sha­kes­pea­ressä tämän pe­rio­did­raa­man myl­lyä ei pyö­ritä niinkään rak­kaus kuin val­lan­hi­mo, jo­ka saa ta­ri­nan eri ryh­mit­tymät käymään tois­ten­sa kur­kuil­le.
Tyy­li­puh­das pe­rio­did­raa­ma tar­joaa van­git­se­van elo­ku­vaelä­myk­sen, jos­sa tut­tu­jen ni­mien ympä­ril­le on ku­dot­tu erittäin tuo­re ja kou­kut­ta­va po­liit­ti­nen jännä­ri. Ker­ron­ta liik­kuu vä­lillä tar­peet­to­man mo­nes­sa ajas­sa ja pai­kas­sa yhtäai­kaa, ja lo­mit­taa ta­pah­tu­mia jo­pa kik­kai­le­vas­ti, mut­ta ko­ko­nai­suu­te­na pu­nos on mai­nio. Ta­ri­nan lop­put­vis­tikään ei ole en­nal­ta-ar­vat­ta­vis­sa.

Kuva & ääni

Upea kuva tarjoilee komeinta Elisabetin ajan Lontoota ikinä. Ilmakuvat kuupungista ovat mykistäviä ja hovin loisto, kaupungin kuraisuus näyttäytyvät kaikki rikkaimmillaan. Tummasävyinen, terävä ja vakaa kuva nousee tyylipuhtaasti teräväpiiron aateliin. Niin ikään komea ääniraita taitaa tilan käytön, eikä äänimailmasta puutu yksityiskohtia.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittaja John Orloffin kommenttiraita, poistettuja kohtauksia ja koosteet William Shakespearestä, näyttelijävalinnoista ja elokuvan tuotannosta. (IJ)
03/09/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy