Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Yksin Marsissa

The Martian 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2015Kesto: 142 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112729530

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

E­reh­dyttäväs­ti to­si­ta­ri­nal­ta mais­tu­va ker­to­mus ast­ro­nau­tis­ta, jo­ka unoh­de­taan sel­viämään omil­laan Mar­sin ka­ma­ral­le muun ryhmän pae­tes­sa uh­kaa­vaa myrs­kyä.

E­reh­dyttäväs­ti to­si­ta­ri­nal­ta mais­tu­va ker­to­mus ast­ro­nau­tis­ta (Matt Da­mon), jo­ka unoh­de­taan sel­viämään omil­laan Mar­sin ka­ma­ral­le muun ryhmän pae­tes­sa uh­kaa­vaa myrs­kyä. Al­fon­so Cuarón "G­ra­vi­ty":n ja Ro­bert Red­for­din täh­dittämän "All is Lost":in väistämättä mie­leen tuo­va Ro­bin­son Cru­soe -seik­kai­lu ete­nee pait­si olo­suh­tei­den pa­kot­ta­mal­la sit­kol­la myös tie­teel­li­sen tar­kas­te­lun kestävällä aja­tuk­sel­la — sekä jännä­ten että hok­sot­ti­mia käyttäen.
Siinä missä Gra­vi­ty jäi jok­seen­kin tyhjäk­si ava­ruus­lin­gok­si ja mykkä­kou­lua pitä­nyt All is Lost vai­suk­si sel­viy­ty­mis­ta­ri­nak­si tun­tuu tämä elo­ku­va on­nis­tu­van kai­kil­la rin­ta­mil­la. Jo­pa Cap­ri­corn One:s­ta muis­tut­ta­via kor­po­raa­tio­tee­mo­ja mu­kail­laan mauk­kaas­ti. Jo elo­ku­van trai­le­ri nos­tat­ti odo­tuk­sia, jo­ten vii­si täh­teä ei ole liioit­te­lua it­se elo­ku­van vas­ta­tes­sa näi­hin ko­meas­ti.
E­lo­ku­van ta­ri­na ete­nee hyvällä drai­vil­la ja suh­tau­tuu jo­kai­seen eteen tu­le­vaan on­gel­maan vir­kistäväs­ti en­nen kaik­kea rat­kai­sua odot­ta­va­na ai­hio­na. Pe­rik­sian­ta­mi­sen lop­pu­tu­los on var­ma, mut­ta ko­tiin voi päästä vain rat­ko­mal­la vii­mei­sen­kin pul­man. Tämä asen­ne on kou­kut­ta­va, ja elo­ku­van ote pait­si miel­lyttävän loo­gi­nen myös val­loit­ta­van in­hi­mil­li­nen.

Kuva

Ensimmäisen 4K-julkaisujen aallon aloittanut "The Martian" on onneksi sen verran hieno elokuva, että se kestää useamman katselukerran: ensin HD:nä, sitten 3D:nä ja nyt 10-bittisenä 4K:na (3840x2160 HDR/BT.2020). Alunperin 5K-tarkkuudella kuvattu, mutta 2K-tasolla leikattu elokuva on nyt skaalattu ylöspäin 4K-muotoon. Kuvan sukujuuret eivät siten ole täysin jalosukuiset, mutta jälki on kertakaikkisen upeaa. Parempaa lienee vielä tulossa, mutta jo tämä tekee 4K-laitteiston päivityksestä sen arvoisen.

Ääni

4K tarjoaa nimensä mukaisesti nelinkertaisen määrän pikseleitä Full HD -tasoon nähden, ja vaikka osa näistä onkin tällä kertaa interpoloituja on jälki kauttaaltaan erehdyttävän elävää ja järkkymättömän vakaata. Parhaimmillaan erottelukyky on edukseen lähikuvissa pukujen ja laitteiden yksityiskohdissa, mutta myös Marsin rosoinen maisema tarjoaa reippaasti luodattavaa uudelle terävämmälle kuvalle. Nyt 10-bittisenä taltioitu värimaailma näyttää komean värikylläiseltä ja ennen kaikkea ihosävyjään myöten virheettömän luonnolliselta. Myös kontrasti on vaikuttava, joskin musta näyttää toisinaan aivan aavistuksen harmaalta. Ääniraita vastaa aiemman blu-rayn raitaa.

Ekstrat

4K-version levy on ekstraton, mutta 2D-version levyltä löytyvät tutut ekstrat. (IJ)
11/09/2016

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy