Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Amazon Prime

The Last Tycoon

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Amazon Prime
 
Vuosi: 2016-2017Kesto: 9x 60 minuuttia
Julkaisija: Amazon PrimeKuva:
4K 1.78
  
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Amazon Prime) ellei toisin mainita.

Elokuva

F. Scott Fitz­ge­ral­din kes­kenjää­nee­seen ro­maa­niin pe­rus­tu­va 9-o­sai­nen mi­ni­sar­ja Hol­lywoo­din par­ras­va­lois­ta ja nii­den kat­vea­lueis­ta.

F. Scott Fitz­ge­ral­din kes­kenjää­nee­seen ro­maa­niin pe­rus­tu­va 9-o­sai­nen mi­ni­sar­ja Hol­lywoo­din par­ras­va­lois­ta ja nii­den kat­vea­lueis­ta. Kel­sey Gram­mer on hol­lywoo­di­lai­sen elo­ku­vas­tu­dion po­mo ja Matt Bo­mer tämän ih­me­poi­ka, jon­ka le­veillä har­teil­la, kiil­to­ku­va­mai­sel­la hy­myllä ja huo­nol­la sydä­mellä ko­ko fil­mi­ko­neis­to pyö­rii.
Puit­teil­taan ihas­tut­ta­va, roo­li­suo­ri­tuk­sil­taan elävä ja dia­lo­gil­taan pai­koin suo­ras­taan ne­ro­kas ker­to­mus ei voi­si ol­la ta­sa­pai­noi­sem­pi ja ten­hoa­vam­pi. 1930-lu­vun lo­pul­le si­joit­tu­vat ta­pah­tu­mat on help­po ah­mia var­sin­kin jos elo­ku­vas­tu­diot ve­toa­vat miljöönä. Tämä ei ole pök­kelö­saip­puaa, eikä toi­saal­ta tiu­kal­le vi­ri­tet­tyä must see -telk­kua, mut­ta va­paas­ti­hen­gittävänä pe­rio­did­raa­ma­na tämä pa­laa läm­pimällä lie­killä.
Sar­ja jäi yh­den kau­den ja yh­deksän jak­son mit­tai­sek­si.

Kuva

Erinomainen 4K-kuva on streaming-palveluiden saralla sanalla sanoen komea. Vaatteiden tekstuurit loistavat ja periodidetalji kimaltelee uskottavasti, eletyn elävästi eikä lavastetun pelkistetysti. Näin siitäkin huolimatta, että kyse lienee ylöspäin skaalatusta kuvasta.

Ääni

Dialogivetoinen mutta napakka ja tiivistunnelmainen ääniraita soljuu kauniisti. Tällä kertaa dialogi myös lunastaa kaikki sille asetetut odotukset, sillä paikoin mahdottoman terävästi kynäillyt vuorosanat soljuvat vaivattoman elävästi. Puhekieli on luonnollisesti englanti.

Ekstrat

Sarja on tekstitetty englanniksi. (IJ)
21/02/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy