Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Mission: Impossible - Fallout

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 147 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745745

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mah­dot­to­mien tehtä­vien mah­dol­lis­ta­ja, käymättö­mien sop­pien kä­vijä ja vi­ral­li­ses­ti kiel­let­ty­jen jah­tien ni­metön ajo­koi­ra, Et­han Hunt, pa­laa est­ra­dil­le venäläistä plu­to­niu­mia jah­taa­va­na su­pe­ra­gent­ti­na.

Mah­dot­to­mien tehtä­vien mah­dol­lis­ta­ja, käymättö­mien sop­pien kä­vijä ja vi­ral­li­ses­ti kiel­let­ty­jen jah­tien ni­metön ajo­koi­ra, Et­han Hunt, pa­laa est­ra­dil­le venäläistä plu­to­niu­mia jah­taa­va­na su­pe­ra­gent­ti­na. Han­ni­bal Lec­ter ja Ernst Stav­ro Blo­feld tu­ti­si­si­vat mo­lem­mat saap­pais­saan, mut­ta näi­den on­nek­si nyt kii­ka­ris­sa on ta­va­no­mai­sem­pi anar­kis­ti­kon­na, jo­ka on pe­siy­ty­nyt Pa­rii­siin.
Vet­reä agent­tijännä­ri jättää ai­vo­so­lut so­pui­sas­ti na­rik­kaan ja vääntää toi­min­ta­vaih­teen kaak­koon pe­rin viih­dyttä­vin seu­rauk­sin. Vii­si­kymp­pi­sek­si häm­mentävän vii­ri­li Tom Crui­se ot­taa pomp­pui­san ral­lin­sa pääo­san us­kot­ta­vas­ti, ja vaik­ka stunt­tien fy­siik­ka­mal­lin­nus­ta ei kan­na­ta ana­ly­soi­da tai juo­nen kou­ke­roi­hin lii­kaa kes­kit­tyä, on ko­ko­nai­suus ihas­tut­ta­vas­ti elo­ku­va­sar­jan pa­ras­ta an­tia vuo­siin, ehkä jo­pa kos­kaan.
Te­kijä­tii­mi ker­too pyr­ki­neensä luo­maan saa­gal­le eep­pi­sen näytök­sen, ja tämä myös nä­kyy ta­pah­tu­mien ja puit­tei­den skoo­pis­sa, mut­ta yhtä ilah­dut­ta­vas­ti myös hi­tu­sen pe­rus-pop­cor­nin ylittävästä asen­tees­ta ko­ko­nai­sy­ri­tyk­sessä. Tämä on nät­ti ja viih­dyttävä toi­min­ta­seik­kai­lu, jo­ka tus­kin yllättää sar­jan fa­ne­ja, mut­ta ky­ke­nee ehkä ihas­tut­ta­maan mo­nia meistä.

Kuva

Voimakkaan filmirakeensa taitaen kantava kuva on jäsentynyt, miellyttävän värikylläinen ja vakaa. Aidon filmimäinen kuva on näyttävä ja viimeistä piirtoa myöten Hollywoodi-karkiksi maalattu, mutta parhaasta 4K:sta ei kauttaaltaan ole kyse. Kuva on kaikkinensa ilmeikäs ja mustemaisen rosoinen, mutta vain IMAX-teattereita varten kuvatuissa osioissa on 4K:n veroista potkua. Nämä osiot esitetään muusta elokuvasta poiketen kuvasuhteella 1.90:1. Sama pätee myös väritoistoon, joka ei keskimäärin lunasta HDR-leimaa vaikka luontevasti tonttinsa hoitaakin. Huhujen mukaan elokuva masteroitiin 4K-tasossa, joten teoriassa kyse voi olla aidosta 4K:sta, mutta tältä ei ikävä kyllä näytä.

Ääni

Elegantin iskevä ja ihastuttavan täysipainoinen ääniraita toimii kaikissa tilanteissa. Dialogi tulee puhtaasti lähelle, toiminta iskee kuten odottaa sopii ja tuore musiikkiraita soljuu tunteella.

Ekstrat

Kolmen levyn boksi sisältää 4K- ja HD-versiot omilla levyillään, sekä kolmannen lisukelevyn. 4K-version levy on ekstraton, mutta HD-version kaveriksi on tarjolla kolme tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja ja Cruise, ohjaaja ja leikkaaja Eddie Hamilton, säveltäjä Lorne Balfe) ja puhdas musiikkiraita. Varsinaiselta ekstralevyltä löytyy tunnin mittainen making of, poistettuja kohtauksia kommentein, traileri, valikoituja storyboardeja ja kaksi koostetta. (IJ)
07/12/2018

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy