Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Winter’s Bone

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2011Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 253462EAN: 6416335180005

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.

Elokuva

A­me­rik­ka­lai­nen elo­ku­va­teol­li­suus elää omas­sa maail­mas­saan, jo­ka ei edes rea­lis­ti­sim­mil­la ta­sol­laan ole kuin jo­kin kum­ma hei­jas­tus tai pei­li­ku­va to­del­li­suu­des­ta.

A­me­rik­ka­lai­nen elo­ku­va­teol­li­suus elää omas­sa maail­mas­saan, jo­ka ei edes rea­lis­ti­sim­mil­la ta­sol­laan ole kuin jo­kin kum­ma hei­jas­tus tai pei­li­ku­va to­del­li­suu­des­ta. Ai­ka ajoin tu­lee sit­ten jo­ku, jo­ka ko­haut­taa rea­lis­ti­sel­la täsmäis­kul­la. Tämä jo­ku on tällä ker­taa oh­jaa­ja Deb­ra Gra­nik.
O­li Hol­lywood-tuo­tan­nos­sa sit­ten mie­leen tril­le­ri, ko­vak­si­kei­tet­ty gangs­te­rie­lo­ku­va, huu­me­bis­nes­ku­vauk­set tai sit­ten per­hed­raa­ma, Win­ter’s Bo­ne hoi­te­lee kaik­ki tar­peet.
Se ker­too kes­kellä Yh­dys­val­to­ja, Ozar­kis­sa, si­jait­se­vas­ta me­tam­fe­ta­mii­ni­teh­tai­lun pesä­pai­kas­ta, jos­sa eri­lai­set su­ku­juo­nit­te­lut ja ri­kol­li­suus kie­to­vat yh­teisöä ot­tei­siin­sa. Seit­semän­tois­ta­vuo­tias Ree (u­pea Jen­ni­fer Law­ren­ce) jou­tuu pat­ti­ti­laan, kun isä on oi­keut­ta paos­sa ja ko­ti­ta­lo ta­kuu­na. Ko­to­na on huol­let­ta­va­na mie­li­sai­ras äi­ti ja kak­si pie­nempää si­sar­ta. Pe­rik­si ei kui­ten­kaan an­ne­ta, ja tyttö läh­tee liik­keel­le kuin Nei­ti Et­sivä hel­ve­tistä.
E­lo­ku­vas­sa nä­kee har­voin to­del­la ko­via ih­mi­siä kuin nuo­ri Ree ja isän Teard­rop-ve­li. Jäl­kimmäistä esittävästä John Haw­ke­sis­ta kuul­laan vielä. To­ki taus­ta Min­ne­so­tas­sa aut­toi, mut­ta hyytävää me­noa on tar­jol­la. Sil­ti K13-mer­kintä on pai­kal­laan.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Da­biel Wood­rel­lin ro­maa­niin. Se voit­ti Sun­dan­ce Film Fes­ti­va­lin ja Stock­holm Film Fes­ti­va­lin par­haan elo­ku­van pal­kin­not.

Kuva, ääni & ekstrat

Laadukas kuva ja ääni on alistettu realistisen karhealle yleisotteelle. Ratkaisu toimii. Ekstroissa 46 min. dokumentti, ohjaajan 9 min. haastattelu ja traileri. (PS)
21/07/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy