Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

No Time To Die

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2021Kesto: 163 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
4k HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018021105

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (MGM) ellei toisin mainita.

Elokuva

Rau­tai­ses­ti aloit­ta­va ja suo­lai­ses­ti lo­pet­ta­va 007-­seik­kai­lu on Da­niel Crai­gin vii­mei­nen.

Rau­tai­ses­ti aloit­ta­va ja suo­lai­ses­ti lo­pet­ta­va 007-seik­kai­lu on Da­niel Crai­gin vii­mei­nen. Vin­haan vauh­tiin yltävä seik­kai­lu on mal­li­kas trip­pi ja haus­ka mitä jos -tyy­li­nen aja­tus­leik­ki ko­ko saa­gan tu­le­vai­suu­del­la. Mitä jos 007 oli­si­kin CIA-a­gent­ti? Mitä jos Bond jäi­si­kin oi­keas­ti eläk­keel­le? Mitä jos Bond ei pää­si­sikään ai­na pe­las­tus­ve­nee­seen kau­not­ta­ren kans­sa? Mitä jos uu­si 007 oli­si­kin tum­mai­hoi­nen nai­nen? Ta­ri­na pää­see pur­ka­maan vuo­si­kym­men­ten var­rel­la syn­ty­neitä pa­tou­mia oi­kein olan ta­kaa il­man että ko­ko­nai­suus kär­sii — toi­vot­ta­vas­ti Bond py­syy Bon­di­na myös tu­le­vai­suu­des­sa.
E­lo­ku­van al­ku­koh­taus on se­kin mes­ta­ril­li­nen uu­si tuu­lah­dus. Tämä yhtä ai­kaa poh­jois­mai­sis­ta ja aa­sia­lai­sis­ta kau­hue­lo­ku­vis­ta lai­naa­va epi­so­di nol­laa te­hok­kaas­ti odo­tuk­set ja saa us­ko­maan, että mikä ta­han­sa on nyt mah­dol­lis­ta. Tätä seu­raa­va ki­neet­ti­nen ral­li on il­meeltään tiuk­ka, kään­teiltään pai­koin ove­la, ja ai­na vet­reän viih­dyttävä. Sil­ti ko­mei­den vis­to­jen ja räjähtävän toi­min­nan vä­listä välk­kyy yh­den ai­ka­kau­den lop­pu. Mit­ta­kaa­va on lop­puun as­ti eep­pi­nen ja hol­lywood­mai­sen puu­te­roi­tu, mut­ta na­ru ta­pah­tu­mien vä­lillä on hei­veröi­nen ja draa­man pai­no vai­su. Lo­pul­ta se­pi­te me­nee san­kak­si ta­val­la jo­ka riistää fa­ta­lis­ti­sil­ta ko­ri­noil­ta nii­den pai­noar­von.
Pa­rem­pi ni­mi elo­ku­val­le — ja tämä spoi­laa elo­ku­van ta­pah­tu­mia — oli­si Eve­ryo­ne Dies.

Kuva

Upea kuva on hehkeän värikylläinen, satumaisen sommiteltu ja valtaosin miellyttävän jäsentynyt. Arktisen kauhuelokuvan ja elämää suuremman romantiikan välillä valssahteleva anti on jokaista huokostaan myöten aitoa 4K HDR:ää. Elokuva kuvattiin 35mm, 65mm ja 15/70mm IMAX-kalustolla mikä johtaa siihen, että myös kuvan terävyys vaihtelee havaittavasti. Huikeimmillaan jälki on pakahduttavan terävää ja heikoimmillaankin hyvän HD:n tasoa. Vaikka erottelukyky vaihtelee, on kuvan väritoisto läpeensä jumalaista.

Ääni

Kaunis ääniraita lausuu dialoginsa surumielisen runon lailla ja heristelee klassisilla nuoteillaan sellaiset ehtoosadun askelmerkit jo alkumetreiltä asti että räjähtävä nykyisyys iskee päälle väkivoimalla. Anti on energinen, tunnelmallinen ja kaikessa vimmassaan mukaansatempaava. Mutta.

Yllättävää kyllä elokuvan huulisynkka on aistittavasti pielessä noin tunnin kohdalla ja vaihtelevasti sen jälkeen. Kyse on mitä ilmeisemmin äänekkäiden IMAX-kameroiden pakottamasta jälkiäänityksestä, joka on merkinnyt, että dialogia on täytynyt korvata jälkikäteen. Efekti ei ole suuri eikä viiveeltään tasainen, mutta ilmiö on häiritsevä kun sen huomaa. Dialogikohtauksissa on käytetty pääosin muita kuin IMAX-kameroita, ja oletettavasti samasta syystä verrattain iso osa dialogista tapahtuu kuvan ulkopuolella tai suut peittäen, mutta osa dialogista on todellakin ADR-jälkiäänitetty vaihtelevin tuloksin. Keskittymällä tekstitykseen häiriöltä voi toki välttyä, mutta on harmi että tällaista vippaskonstia tarvitsee miettiä dialogista nauttiakseen.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton. Boksi sisältää myös elokuvan HD-version omalla levyllään, joka sekin on ekstraton. (IJ)
07/01/2022

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy