Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Shelter

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 249012EAN: 5706140587191

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Scanbox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tyy­li­puh­taas­ti to­teu­tet­tu gen­rejännä­ri pitts­burg­hiläi­sestä psy­kiat­ris­ta, jon­ka oma isä tuo tämän elämään vaa­ra­mo­ment­tia tu­tus­tut­ta­mal­la hä­net ar­voi­tuk­sel­li­sen skit­sof­ree­ni­kon ta­pauk­seen.

Tyy­li­puh­taas­ti to­teu­tet­tu gen­rejännä­ri pitts­burg­hiläi­sestä psy­kiat­ris­ta (Ju­lian­ne Moo­re), jon­ka oma isä tuo tämän elämään vaa­ra­mo­ment­tia tu­tus­tut­ta­mal­la hä­net ar­voi­tuk­sel­li­sen skit­sof­ree­ni­kon ta­pauk­seen. Kar­mi­vas­ta lo­pul­ta enemmän kuin vähän koo­mi­sek­si muun­tau­tu­va ta­ri­na edus­taa hel­pos­ti lä­hes­tyttävää val­ta­vir­ta­kau­hua, jo­ka ei ole ah­dis­ta­van pe­lot­ta­va eikä eri­tyi­sen ve­ri­nen.
U­seam­man rin­nak­kais­per­soo­nal­li­suu­den kans­sa pai­nis­ke­le­va­na psy­ko­paat­ti­na tässä nähdään Jo­nat­han Rhys Meyers, jon­ka roo­li Tu­dors-sar­jan mo­nia­vioi­se­na Hen­rynä lie­nee ol­lut mitä so­pi­vin­ta val­men­tau­tu­mis­ta tähän. Han­ni­bal Lec­ter -t­ri­lo­gian toi­ses­sa osa­sas­sa Cla­ri­ce Star­lin­giä näy­tel­leen Moo­ren läsnäo­lo puo­les­taan ko­ros­taa ta­ri­nan uh­ri­lam­mas­mai­sia vi­vah­tei­ta.
E­lo­ku­van häi­rit­se­vin koh­ta on sil­ti ha­vai­ta yhtäk­kiä tui­jot­ta­van­sa sa­maa kol­men joen yh­tymä­koh­taa, jo­ta muu­ta­ma viik­ko sit­ten kat­se­li toi­ses­ta suun­nas­ta ho­tel­lin ik­ku­nas­ta — mikä ei jännä­rin ta­pauk­ses­sa ole ai­van op­ti­maa­li­nen sal­do. Elo­ku­van us­kon­nol­li­nen vi­vah­de huo­mioi­den ka­me­ra oli­si it­sea­sias­sa kan­nat­ta­nut kääntää myös toi­seen suun­taan ja näyttää pil­ven­piirtä­jien ta­sol­le jyrkän mäen päällä aa­ve­mai­ses­ti ko­hoa­vat kir­kot.

Kuva, ääni & ekstrat

Sulava audiovisuaalinen kuosi on elokuvan vahvin lenkki. Hyvä kuva on tyylikkään tummasävyinen, mutta kauttaaltaan hieman pehmeä. Suttuiseksi kuvaa ei tarvitse haukkua, mutta ei liioin viiltävän erottelevaksikaan. Äänipuolella hiottu DTS-HD Master Audio tyynnyttää uskomaan rauhalliseen kerrontaan vain iskeäkseen kohta päälle kuin psykopaatin puukko suihkuverhon takaa. Ekstroissa juontamaton kooste kuvauksista ja kattava sarja tekijöiden haastattelupätkiä. (IJ)
18/02/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy