Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Easy Rider – Matkalla

Easy Rider 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1969Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: EgmontKuva:
Anamorfinen 1.80
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 5051160104317

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Egmont) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kun Hoyt Ax­to­nin ”­Pus­her” läh­tee Step­pe­nwol­fin kä­sit­te­lyssä liik­keel­le ja ”­Born To Be Wild” nos­taa ad­re­na­lii­nia as­tet­ta enemmän, kylmät vä­reet il­mes­tyvät selkä­pii­hin.

Kun Hoyt Ax­to­nin ”­Pus­her” läh­tee Step­pe­nwol­fin kä­sit­te­lyssä liik­keel­le ja ”­Born To Be Wild” nos­taa ad­re­na­lii­nia as­tet­ta enemmän, kylmät vä­reet il­mes­tyvät selkä­pii­hin. Sil­ti elo­ku­va ei ker­ro ko­vis­ta kun­deis­ta, vaan uh­reis­ta, jot­ka am­mu­taan tien­pos­keen ka­na­hau­li­kol­la ja se­kin pitkän tu­kan ta­kia jos­sain Lou­sia­nan ja Flo­ri­dan ra­ja­mail­la..
E­lo­ku­van var­si­nai­sen kä­si­kir­joit­ta­jan, Can­dy-ro­maa­nis­ta tun­ne­tun Ter­ry Sout­her­nin roo­lia ku­va­taan mie­len­kiin­toi­ses­ti ekst­rois­sa. Hä­nen tar­koi­tuk­se­naan oli luo­da ny­kya­jan wes­tern ja Wyatt Earp & Bil­ly the Kid. Mui­ta esi­ku­via oli­vat mm. van­hat Cap­tain Ame­ri­ca -sar­ja­ku­vat.
Ea­sy Ri­der tar­joaa pal­jon iki­muis­tet­ta­via koh­tauk­sia. Tuot­ta­ja­vel­ho Phil Spec­tor os­taa ko­kaii­nia, ja as­tuu Rolls-Roy­ceen­sa. Le­gen­daa­ri­sim­pia: Jack Nic­hol­son ot­taa en­simmäi­set hui­kat jim­bea­mia put­kan ovel­la. Myöskään oh­jaa­ja Hop­per ei liiem­min jou­du näyt­te­lemään pa­ra­noi­dia hip­piä. Suu­rin osa ruo­hos­ta ja LSD:stä nau­tit­tiin oi­keas­ti, mikä joh­ti ai­toon tun­nel­maan, ja ai­ka lail­la mah­dot­to­miin tuo­tan­nol­li­siin ti­lan­tei­siin. Elo­ku­va ku­vat­tiin sa­mal­la bud­je­til­la kuin Ro­ger Cor­ma­nin Wild An­gels, 40 000 dol­la­ril­la. 16 mm ka­me­rat su­ri­si­vat Mar­di Gras’s­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää hyvältä kaikkine pienen budjetin roskineen ja rakeineen. Mutta eihän tämä mitään neljän tähden kuvaa ja ääntä ole, eikä ole tarkoituskaan. Ekstrat tarjoavat ajankuvaa ja kitschiä. Chopperin ajo oli Peter Fondan mukaan niin raskasta, ettei hän pystynyt tauolla nostamaan oluttölkkiä huulilleen. Fondan ainoa suuri rooli. Hopper selostaa elokuvan kommenttiraidalla raidalla, lisäksi 65 min. dokumentti ja filmografiat. (PS)

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy