Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Stalag 17

Vankileiri 17 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1953Kesto: 120 minuuttia
Julkaisija: EurekaKuva:
1.37
Ääniraita: Dolby Digital Mono
  EAN: 50600000701852

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Eureka) ellei toisin mainita.

Elokuva

Bil­ly Wil­de­rin omin­ta­kei­nen so­ta­ko­me­dia ame­rik­ka­lai­sis­ta so­ta­van­geis­ta, jot­ka ku­jei­le­vat lä­pi synk­kien olo­suh­tei­den­sa sak­sa­lais­ten lei­rillä.

Bil­ly Wil­de­rin omin­ta­kei­nen so­ta­ko­me­dia ame­rik­ka­lai­sis­ta so­ta­van­geis­ta, jot­ka ku­jei­le­vat lä­pi synk­kien olo­suh­tei­den­sa sak­sa­lais­ten lei­rillä. Tätä on osu­vas­ti ku­vat­tu synkäk­si ko­me­diak­si tai poik­keuk­sel­li­sen hyvän­tuu­li­sek­si van­ki­la­ku­vauk­sek­si. Ny­ky­kat­san­nos­sa tämä muis­tut­taa po­ke­ril­la tar­joil­tua ja an­tau­muk­sel­la kynäil­tyä kum­me­lis­ket­siä.
Tämä on kuin yk­si pitkä Ma­si-sar­ja­ku­van fil­ma­ti­soin­ti. Elo­ku­vaan tus­kin mah­tui­si yhtään sket­siä enempää, mut­ta äh­kyn si­jaan tun­nel­ma on hal­lit­tu ja re­vyymäi­nen — il­man ylimääräi­siä mu­siik­ki­nu­me­roi­ta to­ki. Elo­ku­va­na tämä on kum­ma­jai­nen, mut­ta so­ta­van­kiai­hei­se­na kep­pos­te­lu­ki­ma­ra­na kul­tai­nen ja juo­ni­kin lo­pul­ta hyvä.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Do­nald Be­va­nin ja Ed­mund Trz­cins­kin näy­telmään, jon­ka oh­jaa­jakä­si­kir­joit­ta­ja Bil­ly Wil­der ja Edwin Blum kir­joit­ti­vat uu­sik­si val­ko­kan­kaal­le so­pi­vak­si.

Kuva

Upea mustavalkokuva esitetään alkuperäisellä 1.37:1-kuvasuhteella. Hopean harmaa kuva löytää kaikki sävyt pikimustan ja lumenvalkoisen väliltä. Filmirae on kauniin hallittua ja toisto sekä levollisen vakaata että ihailtavan erottelevaa.

Ääni

Puhdas ääniraita toistaa dialogin upean läsnäolevasti ja luo iästään huolimatta asiallisesti myös läsnäolon tuntoa. Laukaukset, pillin vihellykset ja mutakin kuulostavat uskottavasti omalta itseltään.

Ekstrat

Erinomaisissa ekstroissa kommentiraita (näyttelijät Richard Erdman ja Gil Stratton, sekä käsikirjoittaja Donald Bevan), making of (22 min.), elokuvatutkija Neil Sinyardin haastattelu (24 min.) ja faktapitoinen kooste todellisista sotavangeista (25 min.). Boksi sisältää lisäksi 28-sivuisen vihkon. Kyseessä on brittipainos ilman suomenkielistä tekstitystä. (IJ)
30/08/2021
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy