Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Casino

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1995Kesto: 178 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
VET: 99616  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kum­mi­se­tien jäl­keen se suu­rin ja ko­mein gans­te­rie­lo­ku­va, vaik­ka Scor­se­sen ural­le on kieltämättä mah­tu­nut mon­ta hyvää kil­pa­vel­jeä.

Kum­mi­se­tien jäl­keen se suu­rin ja ko­mein gans­te­rie­lo­ku­va, vaik­ka Scor­se­sen ural­le on kieltämättä mah­tu­nut mon­ta hyvää kil­pa­vel­jeä. Elo­ku­va saa­vut­taa eep­pi­siä mit­to­ja ker­toes­saan Ro­bert De Ni­ron esittämän pik­ku­ma­fioo­son tiestä Las Ve­ga­si­lai­sen ka­si­non joh­toon, ja sieltä alas. Sha­ron Sto­ne ki­mu­rant­ti­na nai­systävänä ja Joe Pes­ci vä­ki­val­tai­se­na ka­ve­ri­na ovat mo­lem­mat nap­pi­va­lin­to­ja roo­lei­hin­sa.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu ma­fia­ku­vauk­siin eri­kois­tu­neen kir­jai­li­jan Nic­ho­las Pi­leg­gin (mm. Ma­fia­vel­jet, Ame­ri­can Gangs­ter) sa­man­ni­mi­seen teok­seen, jon­ka fil­ma­ti­soin­nis­ta oh­jaa­ja Mar­tin Scor­se­se in­nos­tui jo mies­ten edel­li­sen yh­teis­työn Ma­fia­vel­jien ai­ka­na. Kir­ja puo­les­taan seu­raa nähtäväs­ti hy­vin us­kol­li­ses­ti kah­den Chi­ca­gos­ta Las Ve­ga­siin 70-lu­vul­la muut­ta­neen ma­fia­mie­hen, Frank "Lef­ty" Ro­sent­ha­lin ja To­ny "T­he Ant" Spi­lot­ron, elämän­vai­hei­ta.

Kuva & ääni

Ilmeikkään tumma ja vivahteikas kuva on kauttaaltaan luonnollinen ja jäsentynyt. Jo aiempi DVD oli laadultaan erinomainen, mutta silti teräväpiirtokuva tuntuu löytävän kohteistaan vielä hitusen enemmän yksityiskohtia. Yksi uusi silmäänpistävä yksityiskohta on nukka De Niron pukutakin selässä, mutta pääosin uudet detaljit ovat vain tervetulleita. Ehdottoman erottelukyvyn sijaan kuvan valttikortti on kuitenkin filmimäinen ja luonteva tyyli. Äänipuolella on siirrytty häviöttömään DTS-HD Master Audioon. Dialogivetoinen ääniraita soljuu vaivatta eteenpäin ja runasas monologi yhdistettynä harkitun iskevään kuvalliseen kerrontaan onnistuu imaisemaan katsojan mukaansa vielä näin neljännessäkin formaatissa katseltuna.

Ekstrat

Ekstrat eivät ole aivan yhtä kattavat kuin aiemmalla tupla-DVD:llä, mutta kaikki oleellisin on mukana: tekijöiden haastatteluista koostettu hyvä kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (3 min.) ja kaksi dokumenttia tapahtumien taustoista: ABC-kanavan tekemä katsaus Las Vegasin mafiahistoriaan (14 min.) ja History Channelin tuottama erinomainen dokumentti tarinan taustalla olevista hahmoista ja tapahtumista (44 min.). Uutena lisänä on making of -materiaalia tarjoileva kuvakuvassaraita, joka täydentää paikoin muuta antia, mutta jää kuitenkin turhan hajanaiseksi tietopaketiksi. Ekstrat on tekstitetty esimerkkillisen kattavasti myös suomeksi, mutta vaikka myös kommenttiraita on poikkeuksellisesti tekstitetty ei kuvakuvassaraitaa kuitenkaan ole tekstitetty. (IJ)
28/06/2012

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy