Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek VI - The Undiscovered Country

Star Trek 6: Tuntematon maa 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1991Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 97935EAN: 5055025348748

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Saa­gan tum­masä­vyi­sin seik­kai­lu am­men­taa her­kul­li­ses­ti kylmän­so­dan lop­pu­tun­nel­mis­ta is­tut­ta­mal­la vas­ta­ha­koi­sen kap­tee­ni Kir­kin mie­histöi­neen kes­kel­le Klin­go­nien kans­sa käytä­viä rau­han­neu­vo­te­lui­ta.

Saa­gan tum­masä­vyi­sin seik­kai­lu am­men­taa her­kul­li­ses­ti kylmän­so­dan lop­pu­tun­nel­mis­ta is­tut­ta­mal­la vas­ta­ha­koi­sen kap­tee­ni Kir­kin mie­histöi­neen kes­kel­le Klin­go­nien kans­sa käytä­viä rau­han­neu­vo­te­lui­ta. Neu­vot­te­lut pää­sevät nih­keään al­kuun kun klin­goo­ni­suurlä­het­tiläs sa­la­mur­ha­taan ja Kirk lä­he­tetään van­ki­lap­la­nee­tal­le kuo­le­maan.
Ta­ri­na yh­dis­te­lee hie­nos­ti mur­ha­mys­tee­rin ja van­ki­la­pa­koe­lo­ku­van ele­ment­tejä sa­la­liit­tojännä­rik­si, jo­ka kä­sit­te­lee san­gen ele­gan­tis­ti ih­mis­ten suh­tau­mis­ta suu­riin muu­tok­siin — oli­pa sit­ten ky­se elämän­ta­vak­si muo­dos­tu­nei­den vi­hol­li­suuk­sien lo­pet­ta­mi­ses­ta tai eläk­keel­le jää­mi­sestä. Sa­maan ai­kaan elo­ku­va pur­sui­lee kai­ku­ja to­si­maail­mas­ta muun muas­sa Stealth-pom­mit­ta­jien, NL:n ro­mah­duk­sen ja lu­ke­mat­to­mien his­to­rial­lis­ten si­taat­tien muo­dos­sa.

Kuva & ääni

Tyylikäs filmimäinen kuva ei ole vailla lievää rakeisuutta, mutta näyttää miellyttävän terävältä ja väritoistoltaan moitteettoman jäsentyneeltä. Tilava ääniraita toistaa dialogin puhtaasti ja luo hyvin tunnelmaa erityisesti vihamielisissä ympäristöissä kuten klingoonituomioistuimessa ja jäiselle vankilaplaneetalla.

Ekstrat

Ekstrojen keskeisintä antia edustavat mainio kooste muisteluita elokuvan synnystä (57 min.) ja ohjaajan ja käsikirjoittajan erinomainen kommenttiraita, joka 40 minuutin kohdalta alkavista hiljaisista jaksoista huolimatta kertaa hienosti tuotannon vaiheita ja tarinan vaikuttimia aina Tsernobylistä glasnostiin ja natseista tuottajien mieltymyksiin. Toinen fanikommenttiraita sitä vastoin ei oikein löydä mitään sanomisen arvoista. Lisäksi mukana on tuttu tietopankki-toiminto, teaseri (HD), traileri (HD), promopätkä (5 min.), haastatteluita (54 min.), tribuutti DeForest Kelleylle (13 min.) ja koosteet tarinan muovautumisesta (27 min.), Klingonien synnystä (21 min.), elokuvien kestokasvoista (5 min.), tarpeistosta (6 min.), Shatnerin ja Plummerin yhteisestä historiasta (5 min,), stuntmies Tom Morgasta (HD 5 min.), Shakespearen adaptoinnista klingoniksi (HD 23 min.) ja Praxis-planeetasta (HD 3 min.). Kommenttiraitoja lukuun ottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)
05/01/2010
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy