Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Independence Day

Independence Day - maailmojen sota 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1996Kesto: 145 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: DTS HD
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99855EAN: 7391772578495

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

“­Nu­ke them.

“­Nu­ke them. Let’s nu­ke the bas­tards”. Näin kuu­lui­vat USA:n pre­si­den­tin (Bill Pull­man) elo­ku­va­his­to­rian ky­see­na­lai­sim­mat sa­nat.
Hi­ros­hi­man to­del­li­suus ja Pearl Har­bo­rin tun­te­muk­set, The Day the Earth Stood Still ja H. G. Well­sin Maail­mo­jen so­ta siir­ret­tiin kan­kaal­le gar­gan­tua­mai­sin mit­ta­suh­tein. Emäa­luk­ses­ta ir­rot­tau­tuu jät­timäi­siä tu­hoa­jia, jot­ka peittävät maa­pal­lon mil­joo­na­kau­pun­git. Mut­ta en­nen kaik­kea lähtöa­se­tel­ma on suo­raan ko­pioi­tu scien­ce fic­tion –­kir­jai­li­ja Fritz Lei­be­rin Vael­ta­ja-ro­maa­nis­ta (T­he Wan­de­rer, 1964).
I­sol­la kan­kaal­la us­ko­mat­to­mat efek­tit jak­soi­vat in­nos­taa unoh­ta­maan kökön hen­kilöp­sy­ko­lo­gian ja naii­vin ta­ri­nan. VHS-ver­sio­ta kat­soes­sa puis­te­li vain päätään. Di­gi­taa­li­ses­sa muo­dos­sa pys­tyi taas ihas­te­le­maan – ja vain pro­duk­tion pin­taa. Terävä­piir­to­na saa­vu­te­taan sit­ten täy­sin toi­nen ta­so. Tek­ni­sen ke­hi­tyk­sen ohes­sa kat­se kiin­nit­tyy uu­siin puo­liin: ava­ruu­sa­luk­set eivät saa­neet WTC-tor­ne­ja ko­ko­naan nu­rin toi­sin kuin ara­bi­ter­ro­ris­tit te­kivät to­del­li­suu­des­sa muu­ta­ma vuo­si tämän jäl­keen..

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää tietysti tarkemmalta ja vaikuttavammalta. Teräväpiirtoisuus tuo myös esille tehosteiden kömpelöt ratkaisut, mutta silmä juuttuu onneksi harvoin keinotekoisiin silmänlumeisiin. Ääniraita tuö lopulta eniten lisäarvoa ollen tasapainoinen ja tilaa luova, mutta ennen kaikkea perin rapea soundeissaan. Musiikkivalinnoissa osoitetaan näkemyksellisyyttä (mm. Link Wrayn Rumble). Kyseessa on normaali teatteriversio, eikä yhdeksän minuuttia uusia kohtauksia sisältävä Special Edition, joka ilmestyi aiemmin DVD:nä. Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, trivia-raita, java-peli ja trailereita. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy