Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Death on the Nile

Kuolema Niilillä 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418605896

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

Lois­te­lias uu­si tul­kin­ta mes­ta­riet­sivä Her­cu­le Poi­rot'n Egyp­tin lo­mas­ta, jo­ka kään­tyy seu­ra­pii­ri­mur­han sel­vit­te­le­mi­sek­si Nii­lillä.

Lois­te­lias uu­si tul­kin­ta mes­ta­riet­sivä Her­cu­le Poi­rot'n (Ken­neth Bra­nagh) Egyp­tin lo­mas­ta, jo­ka kään­tyy seu­ra­pii­ri­mur­han sel­vit­te­le­mi­sek­si Nii­lillä. Ajat­to­man vai­vat­to­mas­ti ete­nevä dek­ka­ri tar­joaa kai­ken mitä hyvältä Poi­rot'l­ta voi ny­ky­kat­san­nos­sa odot­taa. Egyp­tin py­ra­mi­dien tar­joa­ma elämää suu­rem­pi ja vas­taan­sa­no­mat­to­man aja­ton miljöö luo hui­keat puit­teet mur­ha­mys­tee­ril­le, jos­sa jo­kai­nen hah­mo tun­tuu ole­van li­haa ja ver­ta — ja jo­kai­sel­la on oma mo­tii­vin­sa siirtää uh­ri tuon­puo­lei­seen.
Ken­neth Bra­nagh'n toi­nen Poi­rot la­ven­taa kaa­no­nia va­ro­vas­ti, mut­ta mauk­kaas­ti. Taus­ta­ta­ri­na en­simmäi­sen maail­man­so­dan tais­te­lu­ken­tiltä ei ole peräi­sin Agat­ha Ch­ris­tien kynästä, mut­ta tämä ja muu­ta­ma muu va­paus is­tu­vat ko­ko­nai­suu­teen jos ei tar­peel­li­si­na niin toi­mi­vi­na li­sinä. It­se ta­ri­nan suh­teen suu­rim­mat va­pau­det tun­tu­vat ole­van Poi­rot'n viik­sien sa­lai­suus ja ris­tei­lyväen ni­vo­mi­nen yh­teen sa­mak­si hää­seu­rueek­si, mut­ta nämäkään eivät sot­ke elo­ku­va­nau­tin­toa. Lo­pul­ta ote­tut va­pau­det ovat pie­niä ja nii­den tar­joa­man sty­rok­sin lo­mas­ta löy­tyy yhä ti­mant­ti­nen viih­deil­ta.
Tämä on es­ka­pis­mia par­haim­mil­laan vaik­ka kon­na ei pää­sekään pa­koon. Poi­rot it­se­kin pa­laa kuu­lem­ma Ve­net­siaan si­joit­tu­van kol­man­nen seik­kai­lun myötä lä­hi­vuo­si­na.

Kuva

Upea, upea kuva punoo ajattoman komean kudoksen 1900-luvun seurapiiriloistoa pyramidien varjoon istutettuna. Pari yksittäistä otosta siellä täällä näyttää hitusen tietokonemaiselta, mutta näitä välähdyksiä lukuun ottamatta jälki on pakahduttavan terävää, luonnollisen värikylläistä ja satumaisen eleganttia.

Ääni

Tarkan pehmeästi artikuloiva ääniraita löytää tekstuurit dialogistaan ja jännityksen draamastaan. Niilin soljuessa rauhallisesti eteenpäin syntyy höyrylaivan äänistä, iholle tulevasta dialogista ja niskavilloja nostattavasta jännityksestä virkeä äänimaisema.

Ekstrat

Ekstroissa poistettuja kohtauksia (11 min.), traileri ja neljä koostetta (38 min.). (IJ)
22/04/2022

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy