Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Stargate

Tähtiportti 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1994Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 99167EAN: 5050582605532

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ja­mes Spa­der pää­see elämään egyp­to­lo­gin märkää päiväun­ta kun Yh­dys­val­tain il­ma­voi­mat tar­vit­se­vat spe­sia­lis­tin tulk­kaa­maan mys­ti­sen täh­ti­por­tin hie­rog­ly­fejä.

Ja­mes Spa­der pää­see elämään egyp­to­lo­gin märkää päiväun­ta kun Yh­dys­val­tain il­ma­voi­mat tar­vit­se­vat spe­sia­lis­tin tulk­kaa­maan mys­ti­sen täh­ti­por­tin hie­rog­ly­fejä. Port­ti osoit­tau­tuu pian ni­mensä ve­roi­sek­si ja joh­taa ret­kueen kau­kai­sel­le pla­nee­tal­le, jos­sa val­lit­se­vat yhä mui­nai­sen Egyp­tin olo­suh­teet Ran it­sensä alai­suu­des­sa.
E­lo­ku­va se­koit­taa yh­teen ri­pauk­sen kyy­ni­syyttä ja sä­kil­li­sen fan­tas­tis­ta ja luo hen­geltään ihail­ta­van van­ha­nai­kai­sen seik­kai­lun. Na­pa­kas­ti ete­nevä ker­ron­ta pitää myös su­van­to­jen ja mätön ää­ripäät hy­vin ai­sois­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Hyvä kuva näyttää päivänvalossa ratkaisevasti jäsentyneemmältä kuin aiemmat versiot löytäen paikoin uusia yksityiskohtia elokuvan moninaisista tekstuureista ja kavaltaen jopa lentoaluksia kannattelevat narut. Lievää värinää pistää kuitenkin toisinaan silmään ja tummimmat otokset ovat usein rakeisia ja väritoistoltaan rajoittuneita. Häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita jyrisee vakuuttavasti tilassa, vaikkei enää sisällöllisesti referenssitasoa edustakaan. Varsinaisia ekstroja levyltä ei löydy, mutta mukana on yksinkertaiset testit kuvan ja äänen asetusten tekemiseen. (IJ)
07/12/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy