Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Highlander

Higlander - kuolematon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1986Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
DTSHD2.0
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 94176EAN: 50505582777437

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kes­kuu­des­sam­me elää mys­ti­nen miek­ka­mies­ten klaa­ni, jon­ka jä­se­net sil­loin tällöin toi­siaan näh­dessään ot­ta­vat mit­taa toi­sis­taan.

Kes­kuu­des­sam­me elää mys­ti­nen miek­ka­mies­ten klaa­ni, jon­ka jä­se­net sil­loin tällöin toi­siaan näh­dessään ot­ta­vat mit­taa toi­sis­taan. Nämä mie­het elävät ikui­ses­ti el­lei jo­ku kat­kai­se heidän kau­laan­sa, mut­ta vam­pyy­reistä ei kui­ten­kaan ole ky­se. Kau­lan kat­kon­taa sil­ti riittää sillä lo­pul­li­nen yh­tee­not­to häämöttää ja vii­mei­sel­le eloonjää­neel­le on lu­vas­sa kos­mi­nen pal­kin­to.
Ch­ris­top­her Lam­bert on vas­ta­ha­koi­nen tais­te­li­ja, jo­ka kar­ko­tet­tiin kylästään 1500-lu­vul­la ja asus­taa nyt ny­kypäivän New Yor­kis­sa. Ai­don sko­tin ta­voin mies juo yhä sing­le mal­tia, Glen­mo­ran­gietä, jo­ka se­kin on peräi­sin High­lan­dil­ta, kuin­kas muu­ten. Mies to­sin ti­laa vis­kinsä jäillä, mitä ei ku­kaan juo­maan­sa ar­vos­ta­va skot­ti luul­ta­vas­ti oi­keas­ti te­ki­si. Yllättävää on se­kin, että skot­ti Sean Con­ne­ry te­kee ly­hyen pyöräh­dyk­sen mie­hen es­pan­ja­lai­se­na op­pi-isänä.
Pie­nen kult­tis­ta­tuk­sen saa­vut­ta­nut High­lan­der on lo­pul­ta pas­se­lin hil­peää fan­ta­sia­toi­min­taa. Elo­ku­vaa ei voi ot­taa va­ka­vis­saan, mut­ta Skot­lan­nin mai­se­mat ovat upei­ta, Quee­nin mu­siik­ki is­tu­van il­ma­vaa ja Lam­bert roo­liin­sa so­pi­van poi­ka­mai­nen.

Kuva & ääni

Voimakkaan rakeinen ja pääosin pehmeä kuva valahtaa paikoin lähdemateriaalin pakottamana suorastaan VHS-tasolle. Heikoimmillaan jälki on alun taistelukentillä Skotlanissa, mutta paikoin hyvissä olosuhteissa kaiken rakeen läpi on nähtävissä myös hieman uusia yksityiskohtia. Elokuvaan erottamattomasti nyt jo liitetyllä Queenin musiikilla ryyditetty ääniraita on puhdas ja selkeä, vaikka Christopher Lambertin ulosanti vaikuttaakin machosuodatetulta.

Ekstrat

Ekstroissa rauhallisen muisteleva ohjaajan kommenttiraita, upean tietopitoinen kolmiosainen making of -dokumentti (yht. 85 min.), poistettuja otoksia (HD 6 min.), Lambertin haastattelu (8 min.) ja traileri (HD). (IJ)
25/12/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy