Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Dancer in The Dark

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2000Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 2.37
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Kuin kreik­ka­lai­nen draa­ma tai van­ha mykkäe­lo­ku­va.

Kuin kreik­ka­lai­nen draa­ma tai van­ha mykkäe­lo­ku­va. Yk­sin­ker­tai­nen juo­ni, mut­ta suu­ri tee­ma: ih­mi­nen käyttäy­tyy raa­dol­li­sim­min juu­ri viat­to­mia koh­taan. Oh­jaa­ja ker­too sa­mal­la mie­li­pi­teensä niil­le li­ki 50 pro­sen­til­le, joi­den mie­lestä kuo­le­man­ran­gais­tus tu­li­si sal­lia Suo­mes­sa. Tus­kin mo­ni heistä tätä elo­ku­vaa tu­lee kat­so­maan.
E­lo­ku­va jää kum­mit­te­le­maan mie­lee­si, mut­ta on hie­man pitkä. In­ten­si­teet­tiä las­ke­taan tie­toi­ses­ti van­ki­la­jak­son ai­ka­na, jot­ta lop­puis­kua ei vaa­ran­ne­ta.
Von Trier ta­voit­taa mi­ni­ma­lis­ti­sel­la tyy­lillään men­neen hen­gen. On kuin hei­jas­tai­sit van­ho­ja kai­ta­fil­mejä mum­mo­lan seinäl­le. Poh­jois­mai­nen fii­lis ja luon­to on muu­ten­kin esillä, mikä pa­nee epäi­lemään, että ta­pah­tu­ma­paik­ka on jos­sain Mic­hi­ga­nis­sa.
Björk-men­ninkäi­nen hur­maa so­keu­tu­va­na yk­sin­huol­ta­ja­na. Toi­nen skan­di­naa­vi, Pe­ter Stor­ma­re, ta­voit­taa sa­man, hie­man une­liaan ta­son, mitä ame­rik­ka­laisnäyt­te­lijältä ei edes odo­ta. Cat­he­ri­ne De­neu­ve me­net­te­lee duu­na­ri­na. Mu­si­kaa­lio­siois­sa on me­noa, var­sin­kin en­simmäi­sessä teh­das­sa­li­koh­tauk­ses­sa.

Kuva & ääni

Menneistä dogma-teeseistään tuttu ohjaaja käyttää nykytekniikkaa, mutta kuva ei ole niitä tarkimpia. Käsivarakamera viuhahtelee puhujasta toiseen siihen malliin, että keskivertoisä jo ärähtäisi kotikuvauksissa. Tämä huiskinta kuitenkin toimii.

Ekstrat

Björkin lapsenomainen musiikki soi upeasti. Äänet kompensoivat sitä, mitä sokea päähenkilö koko ajan menettää. Björk on amerikkalaisten musikaalien ystävä ja harjoittelee Sound of Musicin esittämistä harrastepiirissä. Äänitehosteita käytetään jonkin verran tehdastyötä kuvaamaan. Ekstroissa Von Trierin sata silmää -dokumentti, tanssikohtausten pikavalikko, biografiat, linkit neljän von Trier -elokuvan traileriin, ohjaajan kommenttiraita ja kuvagalleria. (PS)

Tekijät

Ohjaaja: Lars von Trier
Pääosissa: Björk Peter Stormare
Tarina: Lars von Trier
Kuvaus: Robby Müller
Musiikki: Björk

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy