Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Fast & Furious

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 209269EAN: 5050582701517

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Jordana Brewster
Jordana Brewster

Elokuva

Neljäs hur­japäät-e­lo­ku­va ta­pai­lee hämääväs­ti ni­meltään sar­jan en­simmäistä osaa, ja pa­laa muu­toin­kin juu­ril­leen tuo­mal­la Vin Die­se­lin ta­kai­sin pääo­saan.

Neljäs hur­japäät-e­lo­ku­va ta­pai­lee hämääväs­ti ni­meltään sar­jan en­simmäistä osaa, ja pa­laa muu­toin­kin juu­ril­leen tuo­mal­la Vin Die­se­lin ta­kai­sin pääo­saan. Elo­ku­va on mo­nel­la ta­paa aiem­pien elo­ku­vien me­kaa­ni­nen kol­laa­si, mut­ta vauh­tia riittää yhä hy­vin tut­tu­jen maan­tie­ryöstö­jen, ka­tua­jo­jen, ku­rii­ri­tehtä­vien ja ha­meen­metsäs­tyk­sen mer­keissä. Ja mikäs tässä: äijät ovat mac­ho­ja fa­ta­lis­te­ja, juo­nenkään­teet kuin ajo­pe­lin mis­sioi­ta ja ympä­rillä par­vei­le­vat pi­mut kur­vik­kaam­pia kuin yk­sikään pirs­si tai tsi­kaa­ni, jo­ten ei muu­ta kuin ai­vot na­rik­kaan ja pa­rin tun­nin ka­tu­bi­lei­siin.

Kuva

Luonnolisen terävä ja komean lämminsävyinen kuva vaikuttaa ilmeeltään hieman vahaiselta, mutta kykenee erottelemaan moitteetta niin vaatteiden ompeleet kuin ihokarvatkin lähikuvissa. Uhitteleva ääniraita lataa ryminää kanaviin ja kieputtaa tilakuvaa asiallisen jäsentyneesti, mutta kaipaisi etenkin musiikkiraitaansa hieman lisää sulavuutta agressiivisuuden vastapainoksi.

Ääni

Ekstrojen kirkkainta antia edustaa upea uudenlainen visuaalinen kommenttiraita, joka tuo puhujat elokuvan eteen juontajiksi ja pysäyttelee tai keilailee elokuvaa tarpeen mukaan esittääkseen myös kaikenlaista making of -materiaalia oikein tahdistettuna. Tässä kommenttiraidan sisältö jää elokuvasta ja pitkistä hiljaisista hetkistä johtuen vain jokseenkin kiinnostavaksi, mutta ainakin esitys on paljon hiotumpi ja koherentimpi kuin keskimääräinen kuva-kuvassa-kommentaari.

Ekstrat

Lisäksi mukana on pidennettynä alkunäytöksenä toimiva Vin Dieselin ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva (20 min.), kaikkien neljän elokuvan trailerit, musiikkivideo, mokia (5 min.) ja sarja koosteita autoista, stunteista ja kuvauksista (yht 61 min.). Sakkana pohjalla vielä interaktiivinen autogalleria, leikkaa oma video -toiminto ja easter egg. Ekstrat esitetään HD-muodossa, ja kommenttiraitaa lukuun ottamatta ne on myös tekstitetty suomeksi. (IJ)
16/11/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy