Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Apinoiden planeetan synty

Rise of the Planet of the Apes 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Kuvat

James Franco vakuuttaa geenitutkijana, mutta puoliso Freida Pinto jää statistiksi
James Franco vakuuttaa geenitutkijana, mutta puoliso Freida Pinto jää statistiksi
Wetan luoma yliapina energiajuomakaapilla
Wetan luoma yliapina energiajuomakaapilla
Freida Pinto ja James Franco
Freida Pinto ja James Franco
Harry Potterin Draco Malfoyna kannuksensa hankinnut Tom Felton jatkaa ilkimyslinjalla
Harry Potterin Draco Malfoyna kannuksensa hankinnut Tom Felton jatkaa ilkimyslinjalla
Alzheimeria sairastava isä (John Lithgow) ja parannuskeinoa etsivä poika (James Franco)
Alzheimeria sairastava isä (John Lithgow) ja parannuskeinoa etsivä poika (James Franco)

Elokuva

Suu­ren ra­han lää­ke­fir­mas­sa työs­ken­te­levä tut­ki­ja ke­hit­te­lee uut­ta Altz­hei­me­rin lää­kettä, jo­ta myös hä­nen isänsä ki­peäs­ti kai­pai­si.

Suu­ren ra­han lää­ke­fir­mas­sa työs­ken­te­levä tut­ki­ja (Ja­mes Fran­co) ke­hit­te­lee uut­ta Altz­hei­me­rin lää­kettä, jo­ta myös hä­nen isänsä (John Lith­gow) ki­peäs­ti kai­pai­si. Eläin­ko­keet on­nis­tu­vat yli odo­tus­ten, mut­ta luon­to­kaan ei pe­laa ai­van odo­tus­ten mu­kai­ses­ti.
Han­nu Björ­bac­ka kut­sui tätä DVD-Op­paan ar­vios­saan api­noi­den Spar­ta­cuk­sek­si, ja sitä tämä mitä suu­rem­mas­sa mää­rin on, mut­ta ky­se on myös en­simmäi­sestä api­na-e­lo­ku­vas­ta, jo­ka ku­vit­taa su­perä­lykkäi­den api­noi­den syn­ty­ta­ri­nan. Ge­ne­sis on tässä tie­teen kä­sissä ja lop­pu­tu­lok­se­na on tiuk­ka tie­teisjännä­ri, jo­ka ete­nee mu­kaan­sa­vetävällä vim­mal­la, mut­ta myös ihail­ta­vas­ti aja­tuk­sel­la.
E­lo­ku­van on­nis­tu­mi­ses­sa rat­kai­se­vas­sa ase­mas­sa on pal­jon suit­su­tus­ta osak­seen saa­nut An­dy Ser­kis, jo­ka on aiem­min näy­tel­lyt mm. Klonk­kua LOTR-saa­gas­sa ja King Kon­gia. Le­vyn do­ku­men­teis­sa omat kas­von­sa näyttävä mies on­nis­tuu tässä­kin tuo­maan ai­mo an­nok­sen us­kot­ta­vuut­ta ja elä­vyyttä bit­tien lä­pi tul­kit­se­maan­sa su­per­sim­pans­si Cae­sa­riin. Ser­kis on se suo­la, jo­ka saa api­nat tun­tu­maan kieh­to­vil­ta ja us­kot­ta­vil­ta hah­moil­ta, mut­ta myös kaik­ki muut­kin elo­ku­van osa-a­lueet toi­mi­vat hie­nos­ti. Näin mo­nen yri­tyk­sen jäl­keen tämä on ko­mea on­nis­tu­mi­nen, ja en­simmäi­nen osa, jo­ka tun­tuu ole­van elo­ku­va omas­sa oi­keu­des­saan al­ku­peräi­sen seik­kai­lun rin­nal­la.

Kuva & ääni

Kuva ja ääni eivät juuri jätä toivomisen varaa. Piirroltaan jälki voisi olla hivenen viiltävämpää, ja osa apina-kohtauksista näyttää tarkemmassa tarkastelussa tietokoneellaluoduilta, vaikka taso onkin huikea. Patrick Doylen musiikkiraita sulautuu väkivahvijen äänitehosteiden kanssa komeaksi kokonaisuudeksi, joka täydentää hienosti kuvallista antia. Kyseessä on komean filmaattinen elokuvaelämys, jossa lehdet havisevat, tanner tömisee ja apinan raivo pääsee valloilleen.

Ekstrat

Ekstroissa erinomainen käsikirjoittajien kommenttiraita, ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (12 min.), trailereita, kuvagalleria, kohtauksen syntyvaiheiden vertailu, apinatietoutta (23 min.) ja sarja koosteita musiikkiraidasta, apinapääosan eleistä vastanneesta Andy Serkisistä, motion capture -tekniikasta, CGI-apinoiden kanssa näyttelemisestä ja monesta muusta elokuvan syntyyn liittyneestä detlajista (yht. 42 min.). (IJ)
15/12/2014

Tekijät

Ohjaaja: Rupert Wyatt
Pääosissa: James Franco Andy Serkis Freida Pinto John Lithgow Tom Felton
Tarina: Rick Jaffa Amanda Silver (Pierre Boullen kirjan innoittamana)
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: Patrick Doyle

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy