Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

2012

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 158 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 219747EAN: 5051160265278

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ro­land Em­me­ric­hin pik­se­li­herk­ku puk­kaa ka­tast­ro­fia tuk­kua­len­nuk­sel­la luon­non­voi­mien ot­taes­sa nis­ka­lenk­kiä ih­mis­kun­nas­ta Mayao­jen ka­len­te­rin in­noit­ta­ma­na.

Ro­land Em­me­ric­hin pik­se­li­herk­ku puk­kaa ka­tast­ro­fia tuk­kua­len­nuk­sel­la luon­non­voi­mien ot­taes­sa nis­ka­lenk­kiä ih­mis­kun­nas­ta Mayao­jen ka­len­te­rin in­noit­ta­ma­na. Maa jä­ri­see, pil­ven­piirtäjät järk­kyvät, kau­pun­gi­no­sat va­lu­vat me­reen, laa­va vir­taa ja ris­paan­tu­neet per­he­suh­teet ehey­tyvät mah­ti­pon­tis­ten fan­faa­rien säestäessä kaik­kia kään­teitä. Jo­ta­kin loh­tua voi ot­taa siitä, että kuin ih­meen kau­pal­la kän­nykät toi­mi­vat ruuh­kat­ta ja len­to­ko­neet pus­ke­vat ni­kot­te­le­mat­ta tu­li­vuo­ren syök­semän tuh­kan lä­pi.
Naii­vi, po­pu­lis­ti­nen ja hä­pei­lemättömän pin­ta­pai­not­tei­nen, mut­ta ei tämä ole puo­lek­si­kaan niin huo­no kuin mai­neen­sa. Mut­kat­to­mat ih­mis­suh­teet ja pe­rin­teitä kun­nioit­ta­va lähtö­las­ken­ta tun­te­vat kaa­van­sa, mut­ta tun­nel­ma on yllättävän hyvä ja jo­pa lop­puun as­ti nou­su­joh­tei­nen. Nooan ark­ke­ja käy­tetään myös mauk­kaas­ti. Mitään sa­not­ta­vaa tällä ei to­ki ole, mut­ta kyllä tämä vai­vat­ta kel­po ka­tast­ro­fie­lo­ku­vas­ta käy.

Kuva & ääni

Elokuvan leipälaji on megalomaanisen efektisirkuksen tarjoilu, joten ei ole yllätys, että kuva ja ääni ovat referenssitasoa. Pääosin upean yksityiskohtainen kuva piirtää kasvot ja vellovat katastrofit vakuuttavan seikkaperäisesti, ja vaikka paikoin epäusko valtaakin alaa, voi murenevan pilvenpiirtäjän työpöydiltä erottaa tipahtavan paperiarkin ja tulivuoresta singahtelevat tulipallot tulevat uhkaavan lähelle. Tämä ei toki olisi mahdollista ilman tilavaa ja iskevää ääniraitaa, minkä tehtävän häviötön DTS-HD Master Audio -ääniraita hoitaa enemmän kuin hyvin.

Ekstrat

Tehostepainotteisissa ekstroissa ohjaajan ja käsikirjoittaja/tuottaja/säveltäjä Harald Kloserin kommenttiraita, kuva-kuvassa-kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (5 min.), vaihtoehtoinen loppu (4 min.) ja sarja koosteita tehosteista (26 min.), ohjaajasta (10 min.), näyttelijöistä (8 min.), tuhon tieteellistämisestä (13 min.) ja mayoista (4 min.). Sokerina pohjalla nettipohjainen triviaraita sekä Maya-kalenteri ja -horoskooppi. Ekstrat esitetään komealla HD-kuvalla, mutta anti typistyy efektikatsaukseksi. (IJ)
12/06/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy