Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Stranger in You

The Brave One 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: Warner Bros.Kuva:
VC1 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
D
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 205367EAN: 7321946139849

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner Bros.) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­man kä­den oi­keus -e­lo­ku­vien sa­ral­la "Vä­ki­val­lan vi­hol­li­nen" on yk­si eh­dot­to­mis­ta kul­ma­ki­vistä, jo­ta on sit­tem­min imi­toi­tu lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja — mut­ta har­voin näin suo­raan tai näin on­nis­tu­nees­ti.

O­man kä­den oi­keus -e­lo­ku­vien sa­ral­la "Vä­ki­val­lan vi­hol­li­nen" on yk­si eh­dot­to­mis­ta kul­ma­ki­vistä, jo­ta on sit­tem­min imi­toi­tu lu­ke­mat­to­mia ker­to­ja — mut­ta har­voin näin suo­raan tai näin on­nis­tu­nees­ti. Oh­jaa­ja Neil Jor­da­nin (mm. Ve­ren van­git ja The Crying Ga­me) uus­tul­kin­ta kun­nioit­taa esi­ku­van­sa juo­nenkään­teitä ja ku­vas­toa us­kol­li­ses­ti tar­joil­len mil­tei kaik­ki sa­mat koh­tauk­set vain hie­man muun­nel­tui­na (mm. met­ro-koh­taus, et­sivä se­laa­mas­sa leh­tiä epäil­lyn ko­to­na ja hää­kut­su­kor­tit lo­ma­ku­vien si­jaan), mut­ta sa­mal­la ker­ron­nas­sa on uu­si ana­lyyt­ti­sem­pi ote.
Tässä kes­ki­pis­teessä on nais­ra­dio­juon­ta­ja (va­kuut­ta­va Jo­die Fos­ter tyy­pil­li­sessä roo­lis­saan), jo­ka me­ne­tet­tyään sul­ha­sen­sa jär­jettömässä vä­ki­val­lan­teos­sa muun­tau­tuu vä­hi­tel­len pe­lok­kaas­ta su­ri­jas­ta määrä­tie­toi­sek­si kos­to­nen­ke­lik­si. Vaik­ka al­ku­peräi­nenkään elo­ku­va ei ol­lut missään mie­lessä yk­si­so­lui­nen toi­min­tajännä­ri, on tässä tun­ne­kuo­hu sel­vem­min pin­nas­sa ja yh­teis­kun­nal­li­nen kom­men­taa­ri enemmän au­ki­kir­joi­tet­tu­na. San­ka­rit­ta­ren ra­dio­juon­ta­jan työllä pe­rus­tel­tu ker­to­jaää­ni toi­mii hy­vin, jos­kin yh­dis­tet­tynä vä­ri­kylläi­ses­ti ku­vat­tui­hin pi­mei­siin ku­jiin an­taa elo­ku­val­le yllättävän su­per­san­ka­ri­ta­ri­nan vi­vah­teen.

Kuva & ääni

Upea audiovisuaalinen toteutus hyödyntää hienosti New Yorkin ja tarinan suomia mahdollisuuksia ja luo rikkaan tekstuuripitoisen ja äänten elegantisti täyttämän maailman. Teräväpiirtokuva on hienon filmimäinen ja ajoittain riittävän tarkka luodatakseen aivan ihohuokoisiin asti. Väritoisto on sävytetty herkullisen kylläiseksi, ja usein kaupungin hengen mukaisesti hieman sinivihreään sävyyn kallistuen. Toisto on miellyttävän roskatonta ja levollista, joskin yhdessä kamera-ajossa pöytäkello värisee silmiin nähden. Ääniraita on dialogiltaan moitteettoman välitön ja sekä tehosteiltaan että musiikiltaan ilahduttavan moninainen ja tilava. Dario Marianellin (mm. V niin kuin verikosto) musiikki toimii mainiosti niin rauhallisena taustana kuin tahdinlyöjänä pulssin noustessa.

Ekstrat

Ekstroissa hyvä dokkari (1080i / 22 min) ja poistettuja kohtauksia (480i / 7 min). (IJ)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy