Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Ghost in the Shell

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2017Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112739010

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mu­kaan­sa­tem­paa­va sci­fi-­kark­ki nais­puo­li­ses­ta ro­bo­co­pis­ta, jo­ka tai­taa dek­ka­roin­nin ky­ber­tu­le­vai­suu­des­sa.

Mu­kaan­sa­tem­paa­va sci­fi-kark­ki nais­puo­li­ses­ta ro­bo­co­pis­ta (S­car­lett Jo­hans­son), jo­ka tai­taa dek­ka­roin­nin ky­ber­tu­le­vai­suu­des­sa.
Ja­pa­ni­lai­seen man­ga-sar­ja­ku­vaan poh­jau­tu­va toi­min­tajännä­ri luis­kah­ti lip­pu­luu­kul­la flo­pik­si, mut­ta elo­ku­van reip­paas­ta ge­nee­ri­syy­destä huo­li­mat­ta ky­se tun­tuu ole­van ver­rat­tain elin­voi­mai­ses­ta gen­re-viih­teestä. Ker­ron­nan vie­te­ri on to­ki ve­det­ty huo­mat­ta­van löysäl­le, jo­ten vir­keäk­si tätä ei pää­se kut­su­maan, mut­ta seik­kai­lun sie­lu toi­mii kui­ten­kin riittävän ve­toa­vas­ti.
E­lo­ku­vil­ta Mat­rix ja Bla­de Run­ner pal­jon lai­naa­va viih­dy­ke on­nis­tuu lo­pul­ta vain vai­voin rai­vaa­maan it­sel­leen re­vii­rin gen­ren merk­ki­teos­ten lo­maan. Elo­ku­vaa on ai­heel­li­ses­ti kri­ti­soi­tu ja­pa­ni­lais­ten hah­mo­jen mie­hittä­mi­sestä ul­ko­mai­sil­la näyt­te­lijöillä. Tu­lok­se­na on­kin eri­koi­nen miks­tuu­ra New Yor­kia ja To­kio­ta, jo­ka toi­mii tu­le­vai­suu­den se­koi­tus­kat­ti­la­na, mut­ta oli­si voi­nut toi­mia is­keväm­min au­tent­ti­sem­mal­la ot­teel­la. Scar­lett Jo­hans­so­nin suo­ri­tus­ta pääo­sas­sa on ke­hut­tu, mut­ta tällä ker­taa on vai­kea vält­tyä aja­tuk­sel­ta, että mo­ni muu­kin näyt­te­lijä oli­si pys­ty­nyt sa­maan — ja ehkä vielä pa­rem­paan.
E­lo­ku­van il­me on asial­li­sen va­ka­va, mut­ta myös yk­sittäis­ten hölmöi­ly­jen vir­ta on ta­sai­nen — ku­ka esi­mer­kik­si an­tai­si kuu­lus­tel­ta­val­le mah­dol­li­suu­den hirttää it­sensä?

Kuva, ääni & ekstrat

Kiitettävän hyvä kuva on kaikessa neon-hehkussaan luonteva ja miellyttävän jäsentynyt. Tulevaisuuden rosoiset hologrammit antavat tapahtumille uskottavan retron, joskin samalla pelinomaisen tunnelman. Miljöö tuntuu monin paikoin Blade Runnerin helpolta jatkumolta, mutta anti on silti virkeää ja vetoavaa. Uninen ääniraita pitää sykkeen matalalla, mutta otteen uskottavana. Ekstroissa making of (30min.) ja kaksi koostetta (22 min.). (IJ)
11/09/2017

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy